5 mei 2024 Gebruikers online: 42
Agenda
Active creations

Bibliotheek demonstreert 3d-printer

Geplaatst op: 2 december 2015

Tijdens de Winterfair op zaterdag 12 december 2015 geven Marjolein Lolkema en Herma Rijkeboer van Bibliotheek Zwartewaterland een demonstratie met de 3d printer bij Sluuspoort.

De demonstratie is van 13.00 tot 17.00 uur. Deze demo 3D printen is geschikt voor jong en oud. De 3d printer zal continue printen en gedurende de demo kan de printer dan ook mooi aan het werk gezien worden. Hoe snel gaat het printen met een 3D printer? Hoe sterk is een print uit een 3D printer? Wat kun je eigenlijk laten printen door een 3D printer? En wat gaan de bibliotheekmedewerkers eigenlijk printen deze dag?

Een tipje van de sluier willen Marjolein Lolkema en Herma Rijkeboer al wel vast oplichten. “Eén van de voorbeelden die wij gaan printen tijdens de Winterfair is een kerstornament. De 3d printer zal hier ongeveer drie uur de tijd voor nodig hebben om dit kerstornament te printen. We hebben tijdens de Winterfair de hele middag een prijsvraag bij. Iedereen die langs komt bij onze demonstratie mag meedoen aan de prijsvraag. Onze vraag tijdens de Winterfair is: hoeveel meter filament is nodig om dit kerstornament te printen?”

Natuurlijk krijgt de winnaar van deze wedstrijd het door de Bibliotheek Zwartewaterland geprinte kerstornament!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice