18 mei 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Zwartsluis Actueel Jaaroverzicht (deel 2)

Geplaatst op: 26 december 2015

In het tweede deel van het Zwartsluis Actueel Jaaroverzicht de maanden april tot en met juni. DESZ wordt uitgeschakeld in de nacompetitie, Zwartsluis feest heel wat af, maar wordt ook opgeschrikt door een dodelijk ongeval bij werkzaamheden bij De Albatros.

APRIL

Twee openingen kort achter elkaar: Soos Esclusa in het oude Agnieten College gaat open en Freek Kuipers opent zijn bijzondere museum. Bij de opening zijn veel mensen aanwezig. Dat geldt ook voor de examenstunt van de afscheid nemende leerlingen van het Agnieten College, die daarbij vuurwerk afsteken en zelfs het landelijke nieuws halen. Ook nieuw in Zwartsluis: tweedehands kledingzaak Sam Sam in het bedrijfsverzamelgebouw Pand 22 aan de Stationsstraat.

Ivo Eenkhoorn wordt de nieuwe voorzitter van Buurtvereniging De Nieuwe Sluis. Watersportwinkel Slurink profiteert van de bekerprestaties van PEC Zwolle dankzij een speciaal ontworpen shirt. Lars Dunnik maakt bekend dat hij DESZ na het seizoen verlaat voor MSC. De ploeg bereikt na een wat tegenvallende tweede seizoenshelft de nacompetitie, maar daarin kan het geen potten breken. Berry Halfwerk komt over van Sportclub Genemuiden, maar alleen als assistent-trainer.

Bij de lintjesregen worden Anneke Boltje, Susanna de Graaf en Greetje Krabbe onderscheiden voor hun verdiensten. Zwartsluis maakt kennis met een groot kunstwerk onder de nieuwe brug bij de Meppelerdiepsluis. De wandelvierdaagse is opnieuw een groot succes.

MEI

Natuurboerderij Weidevol aan de dijk Oppen Swolle gaat officieel open. Sander Klaver wordt de nieuwe uitbater van De Waterlelie in Belt-Schutsloot. Hij volgt Joop Neijenhuis open die sinds mensenheugenis het bedrijf runt. De Sluziger vlag-actie van Ivo Eenkhoorn is succesvol. Ondertussen wapperen overal in Zwartsluis de vlaggen die zijn gemaakt door Slurink.

Zwartsluis onder Zeil brengt tienduizenden mensen naar Zwartsluis. Ook de festiviteiten rond Koningsdag zorgden eerder al voor veel feest in Zwartsluis. Feest is het ook bij Geesje van der Linde, die voor de tweede keer in haar loopbaan wereldkampioen sjoelen wordt. De Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt is blij met de nieuwe predikant Wilschut. Het is voor het eerst sinds lange tijd dat de kerk een eigen dominee heeft. Het is wel een parttimer. Marcelino Platje gaat met zijn koffiebar dagelijks bij de veerpont in Genemuiden staan.

Groot drama bij rioolwerkzaamheden achter de Albatros: een 31-jarige man uit Tollebeek komt daarbij om het leven.

JUNI

Een stevige onweersbui trekt over de regio. Onder meer de bouwtent van gondelgroep de Blauwe Waterratten uit Belt-Schutsloot vliegt door de lucht en het dak van Weidevol raakt beschadigd. Een mooie reunie bij De Burgemeester: de klas van 1965 ontmoet daar de oude meester Ouderkerken. Die heeft de dag van zijn leven.

Met de zwembaden lijkt het de goede kant op te gaan. Vermoedelijk hoeft er in Zwartewaterland geen zwembad dicht. De bouwplannen op het oude terrein van het Agnieten College zijn nog niet rond. Het college tilt het over de zomervakantie heen, maar uiteindelijk komt er pas in december een plan op tafel. En dat is dan ook nog niet het definitieve.

De verbouwing van Gebouw Vrede begint wel.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice