27 april 2024 Gebruikers online: 60
Agenda
Active creations

Jubilarissen bij Excelsior

Geplaatst op: 20 maart 2016

Foto Richard Tooi

Vrijdag vond het jaarlijkse optreden van Christelijke Muziekvereniging Excelsior uit Belt-Schutsloot plaats. Orkest (fanfare) en malletband zorgden voor een gevarieerd optreden. De avond werd geopend door het orkest met het nummer “Call of Heroes” o.l.v. van Dethmer Jan van Heerde en de presentatie was in handen van ladyspeaker Jennifer Rook.

Na samenzang, en opening door voorzitter Teun Knobbe, speelde het orkest verschillende nummers. Als eerste: “You raise me up”, gevolgd door “The Rose”, “Make you feel my love” (Bob Dylan) en “Return of the cat”. Daarna werden drie jubilarissen gehuldigd. Anne Lok vierde haar 12,5-jarig jubileum. Jenneke van de Berg en Gerrit Knobbe vierden hun 40-jarig jubileum.

Het enthousiaste drumspel van leerling Lars de Ruiter verraste de muzikanten en het publiek. Onder leiding van Marinus Schoonewelle vervolgde de malletband het programma met de nummers: Ballade” (Gustavo Lima), “Rather be” (Clean Bandit), “On Top of the World” (Imagine Dragons), “Drums a gogo”, “Home” (Dotan), “Sky on Fire” (Handsome Poets) en “Calm after the Storm” (Common Linnets).

In de pauze was er, zoals gebruikelijk, de grote verloting met mooie prijzen. Na de pauze speelde het orkest nog een aantal nummers: “Colonel Bogey”, “The Eagles in concert”, “Ghostriders in the Sky” en de medleys: “Strauss & Co” en “So you think you can Dance”.

Jennifer merkte terecht op dat het, bij deze laatste medley met nummers van “Fame”, The time of my Life” en Dancing Queen”, moeilijk zou worden om op de stoel te blijven zitten. Het muzikale intermezzo eindigde in een gezamenlijk optreden van orkest en een gedeelte van de malletband met het nummer: “Saint Triphon”. Voorzitter Teun Knobbe bedankte degenen die deze avond mogelijk hadden gemaakt en deelde een aantal attenties uit als blijk van dank.

Na sluiting eindigde de avond met samenzang.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice