26 april 2024 Gebruikers online: 54
Agenda
Active creations

Zwartsluis Actueel organiseert een…. Zonnebloemwedstrijd!

Geplaatst op: 16 april 2016

Ben jij tussen de 4 en 12 jaar en in het bezit van groene vingers? Dan is het nu tijd om de handen uit de mouwen te steken. Zwartsluis Actueel organiseert namelijk een heuse zonnebloemwedstrijd voor de jeugd. Wie kweekt de hoogste reuzenzonnebloem en gaat er met de hoofdprijs vandoor?

Hoe werkt het?

Vanaf heden kan iedereen die tussen de 4 en 12 jaar is (of deze leeftijd op 3 september 2016 bereikt heeft) een envelop met zonnebloempitten ophalen bij de volgende winkel:

Catootje Kinderspul, Molenstraat 4

Catootje steunt deze wedstrijd door een leuke prijs ter beschikking te stellen, waarvoor hartelijk dank. Wat die prijs is? Dat blijft nog even een verrassing! Wanneer je een envelop met pitten ophaalt, vergeet dan niet om het aanmeldformulier volledig in te vullen. Deze gegevens hebben we namelijk nodig om de winnaars te kunnen informeren. Het aanmeldformulier kan je gewoon bij Catootje laten, die halen wij daar later op.

Tips voor een zo hoog mogelijke zonnebloem

Een reuzenzonnebloem kweek je niet maar zo, maar met de juiste verzorging kan je zonnebloem wel tussen de 2 en 3 meter hoog worden. Vanaf half april, nu dus, kan je de zonnebloempitten rechtstreeks in de volle grond zaaien. Stop de pitten 1 tot 2 cm diep onder de grond, op minstens 40 cm van elkaar. Zoals de naam al zegt, houden zonnebloemen van zon. Zorg er dus voor dat hij niet in de schaduw staat en geef hem, zeker bij droog en warm weer, voldoende water. Eventueel kan je er een beetje mest bij doen, zodat hij extra hard groeit. Verder is het aan te raden om hem tegen een muur of schutting te plaatsen, zodat hij bij harde wind niet om kan vallen. Een stok ernaast zetten kan natuurlijk ook.

Begin september zullen de zonnebloemen hun maximale hoogte hebben bereikt. Stuur daarom uiterlijk zaterdag 3 september een foto van jezelf met de zonnebloem naar redactie@zwartsluisactueel.nl en vermeld hier ook de totale lengte van de plant bij. De inzendingen met de hoogste zonnebloem zullen we vervolgens komen nameten.

Let op: het is alleen toegestaan om mee te doen met de zonnebloempitten die via Catootje verkregen worden. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Heel veel succes!!!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice