13 mei 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Nog geen schot in Agnietenplan

Geplaatst op: 23 juni 2016

Of de plannen met het voormalige Agnietenterrein echt doorgaan, valt nog te bezien. De raad wilde donderdagavond nog niet haar fiat geven voor het plan, dat ruim 2 miljoen moet kosten. Daarin komen de nieuw te bouwen woningen aan het water te liggen en blijft de oude Mavo staan. Over twee weken spreekt de raad verder over de plannen, hoewel zij nu al forse kritiek leverde.

ChristenUnie-raadslid Marc Ooms noemde het plan, ondanks de kritiek, ‘beter haalbaar’ dan het oorspronkelijke Fortresse-plan. Het blijven staan van de Mavo noemde hij een ‘stukje karakter’. CDA-fractievoorzitter Margreet Bosma vroeg zich af of de in het gebouw gevestigde soos een nieuw plekje krijgt.

John Smits van de VVD was benieuwd of er wel markt is voor de geplande woningen. “Het zou doodzonde zijn als er geen afnemer is.” Dat en meer maakte dat Gemeentebelangen geen goed woord voor het plan over had.

“Het plan van Fortresse is meegenomen. Dat is leuk. Maar de burgers worden pas betrokken als het plan al is getrokken. Maar het gebeurt toch in hun wijk. Het is al zeker dat hier geen problemen met startersleningen zullen voor komen. Waarom zetten we hier geen sociale huurwoningen, of betaalbare koopwoningen neer? Dit is een gemiste kans en daarom zijn wij absoluut tegen”, aldus Henk Braamskamp.

Wethouder Speksnijder meldde dat er inmiddels een nieuw onderkomen voor de soos gevonden is. Waar dat is, liet hij niet doorschemeren. “En we hebben niet gekozen voor sociale huurwoningen vanwege de exploitatie die het op moet brengen. Elders in Zwartsluis worden die nu gebouwd en dat voorziet in de behoefte. Speksnijder verwacht overigens dat de daadwerkelijke eerste uitgifte van de kavels pas eind 2017 gaat plaatsvinden.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice