22 juni 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Voorwaarts imponeert op Water Music Hasselt

Geplaatst op: 2 juli 2016

Tekst, foto's en video: Teunie Rijfkogel

Een subliem concert van hoog niveau: dat is wat de toeschouwers van Water Music vrijdagavond in Hasselt mochten aanschouwen. Eén groot orkest, bestaande uit 100 leden leden van Voorwaarts Zwartsluis en Hasselts Fanfare, gaf hier samen met Syb van der Ploeg een prachtige muzikale avond weg. Het bleek een genot om naar te luisteren, maar dat niet alleen. Dankzij de speciaal voor dit evenement verlichte kalkovens en de aanwezigheid van De Vijf Gebroeders uit Genemuiden was het ook nog eens een prachtig decor om naar te kijken. Als klap op de vuurpijl werd ook het nieuwe logo van Hasselt officieel onthuld.

Wegens de verwachte regen begint het evenement een kwartier later dan gepland, maar om 21.15 is het dan eindelijk zo ver: het muzikale waterevenement kan beginnen. De organisatie bedankt allereerst de sponsoren die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Wat opvalt zijn de talloze zonnebloemen, die als een fleurige streng in het water drijven. Deze zijn afkomstig van Flower Fashion en Albert Greveling heeft zich over de schikking ontfermd, wat hij op een prachtige manier heeft gedaan. De bezoekers kijken toe vanonder de bomen aan de Kastanjelaan, vanwaar ze een prachtig zicht hebben op het podium. Het dichte bladerdak biedt tevens een welkome beschutting tegen de vallende regen.

De avond wordt gepresenteerd door Henk-Jan Overmars en het 100-koppige orkest staat onder leiding van de Friese dirigent Sijtze van der Hoek. Als een echte eenheid vertolken de orkestleden een uiteenlopend scala aan liederen, inclusief een medley van Coldplay. Het orkest wordt bij veel liederen bijgestaan door Syb van der Ploeg, welke met zijn dijk van een stem veel indruk wekt. Ook de keuze van de nummers is een schot in de roos. Met ‘Mag ik dan bij jou, Ik had dai leaf, Hart van mijn gevoel, Woorden zonder Woorden, The show must go on en Don’t stop me now kreeg het publiek een prachtige opvoering te zien.

Tot slot liet de organisatie weten dat het nieuwe logo van Hasselt zou worden onthuld. “Water Music is een evenement dat centraal staat voor de eenheid van de drie kernen binnen gemeente Zwartewaterland, maar Hasselt wil ook zelfstandig naar buiten kunnen treden. Daarom zal nu op Hasselter aak De Vijf Gebroeders het nieuwe logo worden onthuld.” De bemanning hijst het zeil en het nieuwe logo wordt zichtbaar: de naam Hasselt waar in de letter H het wapen en de vlag van Hasselt zijn verwerkt.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice