18 mei 2024 Gebruikers online: 28
Agenda
Active creations

Huitema valt uit in Holten

Geplaatst op: 3 juli 2016

Elianne Huitema viel zaterdag voor de tweede keer in haar loopbaan uit tijdens de Triatlon van Holten. Na afloop besloot ze in overleg met haar trainer voorlopig niet aan wedstrijden deel te nemen. Ze is ‘enorm teleurgesteld’ dat ze de stijgende lijn van de laatste tijd niet kon doorzetten. Het is nu zaak om met trainingen weer op niveau te komen.

“Na mijn race in Burgas twee weken geleden herstelde ik redelijk snel waardoor ik vol vertrouwen in Holten startte. Mijn spieren voelden goed aan en ik had zin in de race”, vertelt Huitema. “Het zwemonderdeel ging goed. Door een hoog startnummer kwam ik aan de rechterkant terecht wat iets meer zwemmeters betekende. Ik was goed weg en kwam net achter de kop te liggen bij de 1e boei. Door de drukte kon ik moeilijk inhalen en pas op de laatste 200 meter kwam ik los te liggen. Vlak achter de kop kwam ik het water uit.”

De wissel was vervolgens slecht waardoor Huitema in de achtervolgende groep terechtkwam. Ze voelde daar dat ze geen goede fietsbenen had. Halverwege sloot een groep van achter ons aan met goede fietsers en ging het tempo omhoog. Dit kon ik niet volgen en moest lossen. De andere helft van het fietsparcours moest ik dan ook alleen afleggen.”

Het lopen voelde aanvankelijk. “Ik kwam in een lekker ritme en dat wilde ik graag vasthouden ondanks de vermoeidheid. Tijdens het 2e rondje viel ik uit het niets neer, mijn energielevel stond op 0. Zo eindigde mijn wedstrijd in Holten opnieuw op de EHBO. Ik had graag anders gezien maar het is even niet anders.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice