4 mei 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

Vader en zonen Van Dijk klaar voor de Vierdaagse

Geplaatst op: 18 juli 2016

“Ik doe één keer mee en dan nooit weer…”, zei Klaas van Dijk ooit over zijn deelname aan de Vierdaagse van Nijmegen. Dinsdag begint hij echter aan zijn achtste editie. Dit keer min of meer in het gezelschap van zijn zonen Pascal en Julian. Die lopen de 30 kilometer, terwijl Klaas veertig kilometer moet zien weg te wandelen. “En dit keer is het wel echt de laatste keer dat ik mee doe…”, zegt de Sluziger alvast.

Van Dijk heeft eerder vier keer de vijftig kilometer gelopen en drie keer de dertig kilometer. “De eerste keer dertig kilometer was als begeleider van mijn zoon Pascal, die toen 14 jaar was. Op die leeftijd mag je mee doen als er een begeleider is. Zo liep ik later ook met mijn dochter mee. En dit keer loopt Pascal (20) mee als begeleider van Julian, die nu vijftien jaar is. Heel leuk dat dit evenement zo’n familiegebeurtenis is”, zegt Klaas, die hoopt dat hij zonen morgen op het parcours treft zodat ze het laatste stuk samen kunnen lopen.

Zeker is dat niet. ‘Pa’ moet namelijk vroeg uit de veren. “Ik ben ingeloot bij de vroege lopers en dat betekent dat ik 05.00 uur van start ga. Pascal en Julian vertrekken veel later. Dat vroege opstaan geeft toch wel een extra dimensie aan het lopen. Ik doe dit jaar de 40 kilometer. Dat betekent dat ik alle afstanden een keer heb gelopen en dan is de cirkel ook wel rond.”

Desondanks kijkt hij nog steeds uit naar ‘Nijmegen’. “Ik ben helemaal geen grote wandelaar. Vaak lopen doe ik helemaal niet, maar wat je hier meemaakt is gewoon heel bijzonder. Al die nationaliteiten, mensen die elkaar er door heen slepen. De saamhorigheid is heel groot. En dat is prachtig om mee te maken, er is al ellende genoeg in de wereld. En dat ik dan ook nog met mijn zonen lopen is helemaal mooi.”

Ze zitten op maandagmiddag in hun hotelkamer Tour de France te kijken. “We zijn om 10.30 uur vertrokken uit Zwartsluis, ingechecked in het hotel en daarna ons ingeschreven in het centrum van Nijmegen. Daarna hebben we het rustig aangedaan en vanavond natuurlijk vroeg naar bed…”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice