18 mei 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

Kleine winkel, grote dromen

Geplaatst op: 6 augustus 2016

Tekst en foto: Teunie Rijfkogel

Aan het eind van de Zomerdijk staat een mooie houten kraam met diverse soorten fruit erop. Het is de mini-winkel van Jacco Plomp en Jojanneke Krabbe. Al enkele jaren verkopen ze allerlei producten aan huis. Van dranken tot fruit en van boeken tot speelattributen. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter kan men er terecht. Wanneer we in gesprek gaan met Krabbe, ontdekken we dat de kraam niet het enige is waar het koppel zich mee bezighoudt. Er zijn nog talloze onvervulde dromen.

Krabbe vertelt dat ze al jarenlang fruit en andere producten verkopen. “Een paar jaar geleden zijn we hier komen wonen. Ik ben hier geboren en getogen en deze boerderij is al 150 jaar lang in de familie. We hebben een eigen kraam met diverse soorten fruit en verder is hier alles verkrijgbaar voor een leuke picknick. Er zijn dranken verkrijgbaar, maar bijvoorbeeld ook opblaasbedden, badlakens en speelpakketten voor de kinderen. Het fruit komt gedeeltelijk uit eigen tuin, maar ook wel vers uit de polder. Bij de kraam hebben we ook een soort terrasje gemaakt, waar mensen even kunnen zitten. Niet alleen fietstoeristen maken hier gebruik van, maar ook mensen die over het Meppelerdiep varen kunnen hier aanleggen.”

Maar hoe komt iemand op het idee om zoveel verschillende soorten producten jaarrond te verkopen? “We zijn allebei echte tuinliefhebbers en bovendien dol op water. Het zit ons in de genen. Zelf werk ik bij het waterschap en ik ben ook gek van pony’s. Deze week heb ik er nog weer een gekocht. We vinden het leuk om in de tuin bezig te zijn en willen in de toekomst meer doen met het maatschappelijke en recreatieve aspect. We hebben bijvoorbeeld het plan om hier een mini-camping op te zetten, waar mensen met tentjes en campers terecht kunnen. Maar dat kan nog wel even duren, misschien duurt dat nog wel tien jaar,” lacht Krabbe.

Ook is het een grote droom om kinderen te laten kennismaken met het verbouwen van groenten in een moestuin. “We zouden kinderen erbij willen betrekken, door samen met hen in de tuin te werken. Zo leren ze hoe groente verbouwd wordt en zijn ze lekker met hun handen bezig. De producten kunnen we vervolgens weer aan huis verkopen. Vers en gezond. We zouden er bovendien een pot voor het goede doel bij kunnen zetten, zodat we ook daar een steentje aan bij kunnen dragen. Zoals je hoort zijn we echte ondernemers die nog allerlei wilde plannen hebben,” zegt Krabbe. “Stukje bij beetje willen we het bedrijf uitbouwen. Wie weet hoe het er hier over tien jaar uitziet…

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice