29 april 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

Lang wachten op de Belt loont meer dan de moeite

Geplaatst op: 12 augustus 2016

Foto's Jan van Kleef

Duizenden mensen trokken vrijdagavond naar Belt-Schutsloot voor de jaarlijkse gondelvaart. En ook de editie 2016 leverde sfeervolle beelden op. Bovendien mocht het evenement na enkele natte jaren eindelijk weer eens mooi weer begroeten.

En elke organisator van een buitenevenement weet het: dat levert publiek op. Aanvankelijk leek het in Belt-Schutsloot nog wat rustig, maar de geoefende bezoeker weet ongetwijfeld dat vroeg komen niet zoveel zin heeft. De aanvangstijd mag dan 20.00 uur zijn, maar wie de gondels wil zien moet dan nog minimaal een uur werken. Tot die tijd is er amusement van dweilorkesten en shantykoren. En een bootje met jeugdige dorpelingen komt langs om snoep en chips te verkopen. “Ik heb alleen nog chips…”, klinkt het rond 20.30 uur echter al.

Op een piratenschip klinken oude zeemansliederen. De piraten krijgen het publiek mee. Dat is uiteindelijk echter wel toe aan gondels en die komen natuurlijk ook langs. En ze oogsten weer bewondering. Onder meer de Hemelse Fluitspeler van AS United (winnaars van de afgelopen edities) is een prachtige gondel met veel actie. Langzaam trekken de gondels voorbij. Na de laatste haasten veel mensen zich naar de fiets of auto.

Anderen wachten op het traditionele vuurwerk. Een slotstuk van weer een mooie, en zomerse, avond.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice