16 mei 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

DESZ scoort twaalf keer tegen Steenwijk

Geplaatst op: 13 augustus 2016

Weer een felicitatie...foto's Henk Kuik

DESZ liet zaterdagmiddag werkelijk geen spaan heel van Steenwijk: 12-0. Tom Kisjes scoorde zes keer tegen de toch derdeklasser uit de Kop van Overijssel. Hij verliet het veld in de 69e minuut. Ook nieuwkomer Naberman wist twee keer het net te vinden. Koning (strafschop), Van der Heide, Moorman en Remco Lachenal maakten de andere doelpunten.

“In de jeugd heb ik wel eens acht of negen keer gescoord”, zegt Kisjes na afloop over zijn productiviteit. Zes keer in een eerste elftal is echter nieuw voor hem. De doelpunten zijn mede het resultaat van spelvreugde, zegt de spits. “Ja, ik heb het ontzettend goed naar de zin. De wisselwerking voorin met Danny Moorman en Cor Koning loopt heel goed. Danny de bal in de voeten en ik er overheen. En dan is Lachenal nu ook nog teruggekeerd. Die kwam er voor mij in, dus ik heb nog niet met hem samengespeeld.”

Na jaren vol blessures is de vraag ‘hoe het gaat’ bij Kisjes een logische. En het gaat goed, zegt hij. “Ik heb met de trainer afgesproken dat we het langzaam opbouwen. Vorige week deed ik een helft mee, nu zestig minuten. Wat mij betreft volgende week weer een stapje meer”, aldus Kisjes. Dat moet dan uit bij Veno in Vollenhove gebeuren. Dat bekerduel begint om 17.00 uur.

Kisjes heeft het over ‘een mooie groep’ waarin hij terecht is gekomen. En de kennismaking met trainer Van den Berg bevalt ook prima. “We doen veel positiespelletjes. De nadruk ligt wat mij betreft eerst eens op plezier. Dan komt de rest vanzelf. Scoren vind ik nu minder belangrijk, maar inderdaad: als je zes keer scoort, heb je wel plezier ja.”

Tegenstander Steenwijk was zaterdag het spoor blijkbaar goed bijster. Het was in ieder geval niet zo dat ze met veel invallers in Zwartsluis verschenen. “Ze zaten er op een gegeven moment doorheen, ook door een aantal blessures.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice