30 april 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Creatief begin voor de brugpiepers

Geplaatst op: 31 augustus 2016

De brugpiepers van het Agnieten College waren woensdag druk bezig met het instuderen en de generale repetitie van een theaterstuk. Op die creatieve wijze beginnen ze aan hun nieuwe schoolleven in Zwartsluis.

Deze week hebben de kinderen op school een introductieweek. Zo leren ze elkaar kennen en doen ze gezamelijk leuke dingen. Zo stond voor vandaag een theaterstuk op het programma, dat werd ingestudeerd door Xplosief theaterproductie uit Zwolle. In anderhalf uur hebben de leerlingen een geweldige voorstelling voorbereid, die ze ’s avonds aan de ouders laten zien.

Het is een geweldige show met veel dans, muziek en prachtige kostuums. Vanwege het privacybeleid van de school hebben wij van de leerlingen geen close up’s mogen maken. Hieronder ook een korte samenvatting van het theaterstuk.

Het onweer barst in volle hevigheid los, de regen valt met bakken uit de hemel. De muziek zwelt aan en Orfeo sluipt uit zijn Braziliaanse kampement, op zoek naar zijn geliefde Imara. Ze gaan helemaal op in hun liefdesdans. Imara behoort tot de rivaliserende Afrikaanse stam en hun omgang is verboden. Eens moest hun geheim uitkomen. De geliefden worden door woest dansende stamleden uit elkaar gerukt.

Een felle oorlog tussen de stammen volgt, onder begeleiding van donderend geroffel van dan weer Afrikaanse djembé’s, dan weer Braziliaanse percussie. Om en om, steeds sneller en sneller. De dansers sluiten Imara in. In het heetst van de strijd wordt zij vermoord. Door wie? Haar eigen stam of die van Orfeo? Daar ligt ze. Levenloos, met een huilende Orfeo aan haar zijde. De stammen wijken uiteen, geschokt over de gevolgen van hun vijandschap. Orfeo draagt zijn geliefde weg. De stamhoofden trekken hun conclusie: langzaam schrijden ze naar het midden van het strijdtoneel en reiken elkaar de hand.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice