21 mei 2024 Gebruikers online: 12
Agenda
Active creations

Margreet Esser heeft de top bereikt

Geplaatst op: 1 september 2016

“Met Margreet, ik sta op de top”, klinkt het donderdagmiddag rond 13.15 uur via de mobiele telefoon. Margreet Esser bedoelt dat ze bovenop de Mont Ventoux is aangekomen. “Ik ben vanochtend om 08.00 uur vertrokken en net aangekomen. Het was zwaar, want het is hier bloedheet”, vertelt de inwoonster van Zwartsluis, die met de actie geld inzamelt voor Intermezzo.

Ze spreekt over een hele bijzondere ervaring. “Er staan heel veel mensen op de top en de emoties bij sommigen zijn groot. Je maakt ook zoveel mee. Zelf kwam ik 1,5 kilometer voor de top in gesprek met iemand van het KWF. Die staan als posten langs de route. ‘Nou moet je ophouden hoor…anders krijg ik het te kwaad’, zei ik tegen hem. Toen is hij een stuk met me meegelopen. Daar was ik ook wel blij om, want dat liep weer even een stukje makkelijker.”

Want Esser had het donderdag ook zwaar. “Het is zo ontzettend warm. ‘Gaat he?’, vragen motorrijders die je inhalen steeds. ‘Ja hoor’, zei ik steeds, maar de laatste kilometers ging het eigenlijk helemaal niet meer. Alles doet pijn. Maar goed, nu ik stil sta, is de pijn weg. Dit is gewoon een hele mooie ervaring. ‘Jullie zijn toppers’, wordt hier gezegd. Maar de doktoren die het mogelijk hebben gemaakt dat ik hier loop, zijn de echte toppers. Heel bijzonder vind ik dat de arts die mij heeft genezen, morgen met de fiets de Ventoux oprijdt.”

Margreet Esser maakte donderdag deel uit van een groepje van vijf wandelaars. Een daarvan heeft de top niet bereikt.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice