14 mei 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

Informatiebord over de natuur rondom Hoeve Beukers

Geplaatst op: 26 september 2016

Foto's Jan van Kleef

Hoeve Beukers heeft een informatiebord over het natuurgebied rondom de locatie. Natuurmonumenten werkte graag mee aan de wens van eigenaar Roy Stanneveld. De organisatie werkt samen met Hoeve Beukers dat onder meer uit een manege en een rustpunt bestaat.

Hoeve Beukers ligt vlakbij de gelijknamige sluis. In het verleden lag de boerderij midden in een landbouwgebied. Sinds 2011 ontwikkelt en beheert Natuurmonumenten hier moerasnatuur die dient als buffer voor de bijzondere trilvenen die even verderop liggen. Hoeve Beukers pacht een deel van de gronden van Natuurmonumenten.

Beheerder Bea Claessens van Natuurmonumenten droeg maandag het informatiebord officieel over. Ze wees op de bijzondere samenwerking tussen haar organisatie en de hoeve. “De manege laat paarden weiden op de droge stukken en de natte stukken zijn voor de vogels. Die hebben de weg naar dit gebied gevonden. Spectaculair zijn de lepelaars die hier foerageren. Bijzonder vind ik ook de blauwborsten, rietzangers en rietgorzen en in de winter de pijlstaarteenden en smienten op de plassen”, aldus Claessens.

Het gebied is niet toegankelijk voor wandelaars. “Maar vanaf Hoeve Beukers heb je een prachtig uitzicht, zeker in het winter en het vroege voorjaar wanneer de begroeiing nog laag is. Dan kun je bijvoorbeeld genieten van buitelende kievitten en roepende tureluurs.”

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice