29 april 2024 Gebruikers online: 56
Agenda
Active creations

Arembergschool besteedt veel aandacht aan Kinderboekenweek

Geplaatst op: 14 oktober 2016

Afgelopen week vierde de Arembergschool de jaarlijkse Kinderboekenweek met verschillende activiteiten voor alle groepen. Opa’s en oma’s stonden centraal tijdens deze speciale week onder het motto “Voor altijd jong”. De vrolijke opening van de Kinderboekenweek vond plaats op woensdag 5 oktober met als oma’s verkleedde leerkrachten en enthousiast zingende leerlingen.

In alle groepen is vervolgens op verschillende manieren aandacht gegeven aan het thema. Zo hebben leerlingen van groep 6 hun grootouders geïnterviewd over verschillende onderwerpen en kwamen zij op die manier interessante zaken aan de weet.

De leerlingen van groep 2 bezochten de zogenaamde Fiepbus. Dit is een prachtige dubbeldekkerbus, die door heel Nederland rijdt om de illustratrice Fiep Westendorp te eren. Dit rijdende kunstwerk bezocht ook Zwartsluis zodat de kinderen met elkaar op avontuur in deze speciale bus konden. Ze vonden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters, er kon geknutseld worden en natuurlijk werden de tekeningen van Fiep Westendorp bewonderd.

Op maandag 10 oktober kreeg groep 6 vervolgens bijzonder bezoek in de klas: de heer Speksnijder, wethouder Gemeente Zwartewaterland, las voor uit het boek “De wereld van Plastic”, geschreven door Pabo-studenten uit het hele land. Aanleiding was de zogenaamde Dag van de Duurzaamheid, waarop jaarlijks een landelijke voorleesactie plaatsvindt. Het boek is speciaal voor deze voorleesactie geschreven en er werd op deze dag op honderden basisscholen in Nederland uit voorgelezen. In een kringgesprek met de wethouder werd gesproken over de vraag hoe we met elkaar verantwoord kunnen omgaan met plastic en hoe het gebruik van plastic onze wereld en onze natuur beïnvloedt.

Op dinsdagmiddag vond vervolgens de Kinderboekenmarkt op school plaats, verzorgd door boekhandel Bruna uit Meppel. Tijdens deze markt zijn er boeken voor de schoolbibliotheek uitgezocht en konden er na schooltijd met ouders boeken aangeschaft worden. ’s Avonds was er dan nog de traditionele filmavond voor de hogere groepen, een gezellige avond met de film “Mijn opa de bankrover” en wat lekkers voor iedereen.

“Veel verschillende leerzame en feestelijke activiteiten tijdens onze Kinderboekenweek, waarvan alle leerlingen genoten hebben,” aldus een leerkracht.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice