Agenda
Active creations

DESZ wint streekderby in Nijeveen

Geplaatst op: 12 november 2016

DESZ won zaterdagmiddag betrekkelijk eenvoudig met 1-4 bij streekgenoot SVN in Nijeveen. Danny Moorman vijzelde zijn doelpuntenaantal opnieuw op met twee goals.

De basis voor de overwinning tegen de middenmoter werd al in de beginfase gelegd. Binnen tien minuten werkte Moorman een voorzet van Naberman binnen. Daarmee kwam Moorman op een doelpuntentotaal van 78 treffers, waarmee hij volgens de club de officieuze topscorer allertijden is. Twee minuten later leek het duel al beslist. Dit keer was het Kisjes die een voorzet van Pereboom afrondde.

DESZ kreeg daarna nog veel kansen op meer, maar sloeg pas na rust weer toe. Naberman scoorde op aangeven van Moorman. Daarna kwam SVN, met de 42-jarige ex-Sportclub Genemuiden-speler Anton Bijker in de basis, nog terug tot 1-3. Uiteindelijk scoorde Moorman nog zijn tweede van de wedstrijd.