29 april 2024 Gebruikers online: 60
Agenda
Active creations

Raad mist financiële onderbouwing voor Marktplan

Geplaatst op: 1 december 2016

“Een prachtig plan”, luidde de conclusie van alle partijen in de gemeenteraad over het ‘Marktplan’ voor Zwartsluis. Toch is er nog geen groen licht voor het plan omdat de raad de financiële onderbouwing mist. Het college wil het plan financieren met de verkoop van het pand aan de Molenstraat 3. “Maar wat als de verkoopprijs tegenvalt of het pand helemaal niet wordt verkocht?”, vroeg Johannes van den Berg van de SGP zich af.

Daarmee verwoordde hij zo ongeveer de mening van alle partijen in de raad. “Financieel moet het anders”, ging Van den Berg verder. “Dit plan moet gefinancierd worden uit de algemene reserve, waarna de opbrengst van de verkoop weer in de algemene reserve vloeit. Dan kunnen we dit morgen nog aanbesteden. Nu weten we niet wat dit plan kost.”

Wethouder Visserman zegt toe dat de raadsleden vertrouwelijk geïnformeerd worden over de kosten. Het college gaat zich de komende weken beraden op de financiële onderbouwing. Dan moet het snel weer in de gemeenteraad komen, zodat er wel groen licht komt voor een plan dat iedereen als ‘prachtig’ beschouwd. Volgens Visserman wordt er gekeken naar een verbod voor vrachtverkeer op de nieuwe uitrit richting de Stationsweg. Die nieuwe situatie is volgens verkeersdeskundigen wel veilig. ChristenUnie vroeg tenslotte nog om aandacht voor het ‘parkeren’ van fietsen. Daarvoor lijkt in de ogen van de partij weinig ruimte over te blijven.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice