21 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Bezoekers waarderen De Wieden

Geplaatst op: 6 december 2016

Bezoekers van De Wieden zijn bijna altijd onder de indruk van het natuurgebied. Ze belonen het gebied in de Kop van Overijssel gemiddeld met een 8,5. Dat blijkt uit een tevredenheidsonderzoek dat Smartagent Marketresponse in opdracht van Natuurmonumenten uitvoerde.

Het bureau voerde dergelijk onderzoek uit in 350 Nederlandse natuurgebieden. Daarmee wil Natuurmonumenten inzicht krijgen in hoe bezoekers de gebieden waarderen en wat mogelijke verbeterpunten zijn. In De Wieden komen die nauwelijks naar boven. Minst tevreden zijn bezoekers over de sanitaire voorzieningen en over de kwaliteit van paden en infrastructuur. De staat van onderhoud kan beter.

Verder geeft de helft van de respondenten een 9 of hoger aan De Wieden. Slechts een enkeling waardeert het gebied met een 5 of een 6. Lagere cijfers komen niet voor. Ook zegt slechts 2 procent van de bezoekers De Wieden niet bij anderen aan te bevelen. Ruim 97 procent komt zeker nog een keer terug. De helft van de deelnemers aan het onderzoek kwam voor het eerst in De Wieden of komt er hooguit een keer per jaar. 20 procent komt minimaal eens per maand in het gebied.

Mensen gaan vooral graag naar De Wieden voor ontspanning of een uitje met de familie of vrienden. Ook bijzondere flora en fauna bekijken, cultuurhistorie of sportieve overwegingen worden genoemd. Als belangrijkste activiteiten worden wandelen, fietsen, kanovaren, fotograferen en flora en fauna spotten genoemd.

Het onderzoek is uitgevoerd onder leden en niet-leden van Natuurmonumenten. Leden waarderen het gebied gemiddeld 0,2 punten hoger.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice