29 april 2024 Gebruikers online: 42
Agenda
Active creations

Bijtende kou, maar weinig beet

Geplaatst op: 11 december 2016

Tekst en foto's Henk Kuik

Vijf leden van Hengelsportvereniging Zwartewaterland zaten zaterdagmorgen op hun visstek aan het Jaagpad in Hasselt. Het was een onderlinge viswedstrijd voor de leden. Vanwege een aantal afzeggingen waren er slechts vijf vissers de decemberkoude trotseerden.

Onder hen een tweetal vissers uit het Twentse Losser, die in alle vroegte vertrokken waren om deel te nemen aan deze wedstrijd. Het betrof hier een tweeling die elke zaterdag op pad gaat om hun hobby uit te oefenen, aldus één van hen.

Na anderhalf uur vissen was er slechts bij een enkele visser iets van beet gezien en al vissende werd bij sommige vissers de thermoskan met warme koffie aangesproken terwijl  er ondertussen wat maden, die ondergedompeld werden in een lokstof, aan de haakjes bevestigd werden. Op hun platjes aan het water werden de goed ingepakte vissers in ieder geval niet bevangen door de kou bij het feeder vissen.

Aan het water ook Sluziger Wout Vinke die vertelde dat er het komend jaar karper uitgezet gaat worden in de visvijver aan de Weteringallee en dat er begin mei weer een viswedstrijd voor de jeugd wordt georganiseerd.

Na vele uren vissen bleek dat er zeer weinig vis was gevangen. De beste visser deze zaterdag was Jeroen Damhuis uit Giethoorn die 1720 gram binnen hengelde.

Er volgen dit seizoen nog twee wedstrijden waarbij er naar te hopen valt meer eer valt te behalen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice