Active creations

DESZ wint streekderby van Rouveen

Geplaatst op: 18 februari 2017

Foto's Henk Kuik

DESZ won zaterdagmiddag de streekderby tegen Rouveen met 1-2. De Sluzigers kwamen snel op een 0-2 voorsprong, maar konden die stand tegen uiteindelijk tien tegenstanders niet verder uitbouwen.

Cor Koning scoorde al na zes minuten de 0-1 met een knap schot. Tom Kisjes kon twee minuten later het duel al beslissen, maar hij raakte de paal. De spits bereidde in de 24e minuut wel een doelpunt van Danny Moorman voor. Zeven minuten later liet dezelfde Moorman een buitenkansje liggen. Hij miste een strafschop. De verdediger van Rouveen kreeg voor de overtreding rood.

In de tweede helft was het allemaal niet even opwindend in Rouveen. De thuisploeg kwam in de 80e minuut zelfs nog terug tot 1-2, maar verder dan dat kwam de buren niet. Ook concurrent Nieuwleusen won.