18 mei 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Van der Vegt beste DESZ-darter

Geplaatst op: 25 februari 2017

Henk van der Vegt won vrijdag het DESZ Darttoernooi in de kantine van de voetbalvereniging. Organisator Herman Smeijers kon bij aanvang van het toernooi 34 deelnemers noteren. In Zwartsluis is de dartsport erg populair, in twee cafés wordt in competitieverband met de welbekende pijltjes gegooid. Daarom werd op een hoge opkomst gerekend, en dat viel volgens Smeijers wat tegen. Vorig jaar waren er 48 darters.

“Door de voorjaarsvakantie, een muziekquiz en een ander darttoernooi in het dorp kwamen we dit jaar niet aan het recordaantal van 2016” aldus een toch wel tevreden Smeijers. De deelnemers kwamen niet alleen uit Zwartsluis, maar ook uit Staphorst en St Jansklooster.

Uiteindelijk stonden aan het eind van de avond in de winnaarsronde Willem Freek Kuipers, Henk van der Vegt, Max Feenstra en Corné Boender die om de prijzen streden en de verliezersronde bestond uit Wesley Volken, Jan Willem Oldenbeuving, Peter Moorman en Bennie Rook.

In de verliezersronde wist Jan Willem Oldenbeuving de derde plaats in de wacht te slepen door Wesley Volken te verslaan. Volgens Jan Willem lag dit aan zijn magische “Ajax” pijltjes.

Sponsor Bennie Rook, hij zorgde voor de speelborden, wist de verliezersronde te winnen door Peter Moorman te verslaan,

Op de derde plaats in de Winnaarsronde belandde Max Feenstra. Hij won van Corné Boender en in een spannende finalepartij was Henk van der Vegt te sterk voor Freek Willem Kuipers.

De eerste drie geplaatsen in de winnaarsronde ontvingen een cadeaubon die door Rijwielhandel Maandag ter beschikking was gesteld, terwijl de eerste drie in de verliezersronde met een DESZ sjaal of muts huiswaarts keerden.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice