20 mei 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Met eigen kinderopvang komt droom uit voor Marloes

Geplaatst op: 31 maart 2017

Foto's Henk Kuik

Marloes Bols-Kisjes en de kinderen van haar opvang openden vrijdagmiddag Kinderopvang Marloes. Die is gevestigd naast De Schans. “Toen Geert Terwel ooit meldde dat hij hier graag jong en oud wilde combineren, was ik snel om. Met een eigen kinderopvang komt een droom uit”, vertelt Marloes.

Zij is al vijf jaar gastouder en greep de kans op een eigen locatie met beide handen aan. Al was het maar om de ruimte. “Thuis is natuurlijk niet ideaal. Nu kan ik ook meer kinderen opvangen. Thuis mochten dat er maar zes zijn, hier zestien. De mogelijkheden zijn hier veel groter. Als we eenmaal gewend zijn hoop ik ook dingen samen te doen met de ouderen van De Schans. Kinderen vinden het leuk om iets te leren van ouderen, en ouderen vinden het leuk om kinderen te helpen”, vertelt Marloes.

Maar eerst maandag maar eens ‘echt’ open. Dan komen de kinderen voor het eerst naar de plek bij De Schans. Ze genieten daar van een grote ruimte, een slaapkamer met elf bedjes en een mooie speelplek voor de deur. Die is nu al geliefd bij de bewoners van De Schans. “Het wordt straks nog vechten wie voor het raam mag zitten…”, klinkt het op het pleintje, waar Terwel net even een presentje voor de opening komt brengen. “Dit is ook ideaal voor zorgmedewerkers met kinderen…”, zegt de Sluziger ondernemer.

Voor Marloes is kinderopvang het mooiste werk wat er is. “Ik vind het heel mooi om kinderen te zien ontwikkelen en iets van mijn eigen normen en waarden mee te geven. Belangrijk vind ik dat ze lekker kind mogen zijn. Geen kind is bovendien hetzelfde, waardoor ook voor mij elke dag weer anders is”, zegt Marloes, die zowel Nederlandse als Poolse kinderen opvangt uit momenteel Zwartsluis, Belt-Schutsloot en Vollenhove.

Er is nog plek vrij voor nieuwe kinderen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice