19 mei 2024 Gebruikers online: 15
Agenda
Active creations

Week voor Weerribben-Wieden

Geplaatst op: 6 april 2017

Nationaal Park Weerribben-Wieden is klaar voor een week vol activiteiten. Pasen is namelijk het startsein voor de tweede Weerribben-Wieden Week. De organisatie gaat uit van een drukbezochte week. Het gevarieerde programma nodigt bezoekers van alle leeftijden in ieder geval uit voor een bezoek aan Nationaal Park Weerribben-Wieden.

De Weerribben-Wieden Week is voor bewoners een uitgelezen moment om die eigen achtertuin op een andere manier te ontdekken. De eerste activiteit is op zaterdag 15 april. Dan kunnen liefhebbers een tochtje maken op de Groene Wensboot in Ossenzijl. Dit kan tussen 11.00 en 16.00 uur. Ook is er die dag vanuit Zwartsluis een vaartocht naar de reeën in De Wieden.

Varen kan ook op 20 april. Dan is er een speciale vaarexcursie voor bewoners. Voor slechts €2,50 krijgen Steenwijkerlanders de meest bijzondere plekken in De Weerribben te zien. Voor een plekje aan boord is reserveren wel noodzakelijk. Dit kan via www.np-weerribbenwieden.nl

Een dag later biedt het Nationaal Park voor ouderen met hun begeleiders een volledig verzorgde tocht door Weerribben-Wieden aan. Zaterdag 22 april is de dag voor de kinderen uit Steenwijkerland en wijde omgeving. Dan ontdekken ze bij Bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster de ‘big five’ van het Nationaal Park. Dat doen ze door het afleggen van een activiteitencircuit. Om 13.30 uur opent een slangendeskundige de middag.

Andere hoogtepunten van de week lijken op voorhand de Paas(loo)brunch bij ’t Binnenhof in Paasloo, de schemerwandeling op de Woldberg en de afsluitende fietsdag op 23 april. Voor een aantal activiteiten is reserveren via www.np-weerribbenwieden.nl nodig. Extra voordelig meedoen kan met de kortingsbonnen die uit de Steenwijkerland Expres kunnen worden geknipt.

De organisatie heeft banners en flyers verspreid bij enkele regionale supermarkten. Maar het complete programma is uiteraard ook te vinden op de website van Nationaal Park Weerribben-Wieden!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice