8 mei 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

DESZ werkt toe naar ‘iets heel moois’

Geplaatst op: 7 april 2017

Een voorsprong van zeven punten en het aantal wedstrijden is nog op de vingers van één hand te tellen. De titel voor DESZ is in zicht. Toch loopt trainer Jeroen van den Berg in zijn hoofd nog geen polonaise. “Natuurlijk werken we toe naar iets heel moois, maar dat komt alleen maar dichterbij als je eerst zelf wint. Ik heb ook niet de indruk dat de jongens zich de kop laten gek maken”, zegt Van den Berg.

Hij mist morgen uit tegen Vitesse weer de afwezigen van de laatste tijd. Toch lijkt een overwinning uit in Koekange een formaliteit. “Maar Vitesse strijdt tegen degradatie en heeft de punten hard nodig. Dat wordt een andere wedstrijd dan bij ons thuis. Vitesse speelt ook op gras, al kunnen we daar ook gewoon goed opspelen. Gewoon ons ding doen dus”, aldus Van den Berg.

En dan wacht op het einde van de competitie, of misschien al veel eerder, de titel en de promotie naar de tweede klasse. Achter de schermen werkt de club al aan de selectie waarmee het een stap hoger moet gebeuren. “We gaan er vanuit dat de selectie compleet blijft. Dat is ook nodig als je een stap wilt zetten. Alle koppen waarmee we het nu doen, horen er dan ook weer bij. Met een aantal jongens worden nog gesprekken gevoerd, maar wij gaan er vanuit dat het goed komt”, aldus de trainer.

Die hoopt dat ook een potentiële versterking komende week ‘ja’ zegt tegen een verblijf in Zwartsluis. Volgens Van den Berg gaat het om ‘een van origine middenvelder’.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice