5 mei 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Duivenmelkers klaar voor het nieuwe seizoen

Geplaatst op: 14 april 2017

Tekst en foto's Henk Kuik

Zaterdag start het vliegseizoen voor de duiven van De Postduif TW met een vlucht uit het Limburgse Gennep. 107 kilometer hebben de doffers en duivinnen af te leggen voor dat ze op het hok terugkeren.

Vrijdagavond is het een drukte van belang in het duivenlokaal aan de Moete. De leden van de duivenvereniging komen hun duiven inkorven. Tenminste wanneer je de duiven niet vergeet zoals Otto van der Linde uit Vollenhove, die om twintig over zes al bij het clubhuis was, de laadklep van zijn auto opende en zag dat hij de duiven vergeten was.

Ook Flip Elbers begint vol goede moed aan het vliegseizoen hoewel hij problemen heeft om zijn duivinnen op gewicht te krijgen. Volgens hem komen de duiven met de verwachte Noordwesten wind morgen vanuit de richting Staphorst aanvliegen en zullen de melkers met deze windrichting op gunstige resultaten rekenen.

Duivenmelker Stam kijkt, om de tijd te doden tot hij in kan korven, nog eens naar de aan de wand hangende teletekst uitslagen van vorige vluchten. Ook dit seizoen hoopt hij weer een aantal keren op teletekst te verschijnen met zijn vogels.

Ook Huizenga, vorige week zaterdag nog als tijdwaarnemer aanwezig in De Kragge bij zwemkampioenschappen, rekent er op dat zijn “Belgische” duiven kansrijk zullen zijn zo vertelt hij wanneer hij samen met voorzitter Gerjan Kronenberg de duiven aan het inkorven is. Een aantal van zijn duiven gaan binnenkort naar Portugal om daar aan vluchten deel te nemen aldus Huizenga.

Ook de jonge Kimberley van der Linde is druk geweest om de duiven van haar en haar vader af te richten voor de eerste vlucht. De aanwijzingen van haar ervaren vader worden daarbij als richtlijn genomen, aldus Kimberley.

Zo is iedereen weer optimistisch op de Paasvlucht bij aanvang van het vliegseizoen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice