Active creations

Goed voorbeeld doet goed volgen

Geplaatst op: 29 april 2017

Tekst en foto's Henk Kuik

Na het kampioenschap van het vlaggenschip van de vereniging werd DESZ JO 13 1d zaterdag ook kampioen door tegenstander Alcides JO13-2 uit Meppel met 10-0 te verslaan.

Voorafgaande aan de wedstrijd was het team al lijstaanvoerder in de 1e klasse 03 van de KNVB. Uit de negentien gespeelde wedstrijden werden er  vijfenvijftig punten behaald door 18 winstpartijen en één gelijkspel. Nummer twee op de ranglijst, MSC JO13-1, volgde op respectabele afstand met 46 punten ook uit 19 wedstrijden. Met nog drie wedstrijden te spelen  was een gelijkspel tegen Alcides al voldoende om het kampioenschap binnen te slepen.

De mannen van Nick van der Haar, Wesley en Wilco Volken lieten er geen gras over groeien en sloegen binnen een minuut doeltreffend toe 1-0. De eerste helft werd met een 4-0 tussenstand afgesloten en ook na de thee gingen ze door met scoren en na weer een half uur stond de 10-0 eindstand op het scorebord.

Traditiegetrouw werd de kampioensbeker uitgereikt, ontvingen ze een beker, gingen ze op de foto en was er patat voor de kampioenen in de kantine.