14 mei 2024 Gebruikers online: 26
Agenda
Active creations

Sluuspoort zoekt collectanten

Geplaatst op: 15 mei 2017

Van 22 mei tot en met 27 mei collecteert Sluuspoort mee met de Oranje Fonds Collecte in Zwartsluis. Van het opgehaalde bedrag krijgt Sluuspoort de helft. Daarmee kan Sluuspoort weer een aantal Winterkwartier activiteiten organiseren. De andere helft van de opbrengst besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Overijssel. Alles wordt zo besteed en alles blijft dichtbij. Sluuspoort  is op zoek naar een aantal mensen die mee willen collecteren van 22 mei tot en met 27 mei. Opgeven kan via info@sluuspoort of 038-38665555.

In het afgelopen seizoen heeft Sluuspoort veel activiteiten kunnen organiseren in samenwerking met Museum Schoonewelle, Historische  Vereniging Zwartsluis, Sakz en de Bibliotheek. Ook in het komende seizoen willen deze organisaties dit samen met Sluuspoort voortzetten, activiteiten voor jong en oud, activiteiten m.b.t. kunst, cultuur, natuur, streektaal etc.
Oranje Fonds Collecte
Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen een paar uurtjes willen bijdragen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice