2 mei 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Barbecueën in een Finse kota

Geplaatst op: 17 mei 2017

Bij Deel Vier in Baarlo is het sinds kort altijd barbecueweer. In de tuin staat een Finse kota waarin ongeveer twintig personen kunnen vergaderen of kletsen, terwijl op een grote barbecue een zalm of een mooi stuk vlees aan het garen is. Culinair genot is sowieso belangrijk bij Deel Vier. Eigenaresse Jo Langenberg werkt daarvoor nauw samen met Bart Gouma uit Nijeveen.

“Het water loopt me in de mond”, glimlacht Langenberg als Gouma vertelt over zijn culinaire hoogstandjes. Dat doet hij bijzonder beeldend en met veel hartstocht. Met een schat aan ervaring in de bagage bovendien. Gouma leerde het vak bij vermaarde restaurants als De Librij en Poppe in zijn geboorteplaats Zwolle en was daarna dertig jaar chef-kok bij onder meer De Otterskooi in Dwarsgracht en Hoog Holten. Daarnaast runt hij al tien jaar een eigen bedrijf waarmee hij cateringservice verzorgt, maar ook keukenadvies geeft aan horecazaken. Tegenwoordig werkt hij fulltime in zijn eigen Bart Gouma Culinair.

De samenwerking met Deel Vier bestaat al enige tijd. “Ik, en nog veel belangrijker mijn gasten, zijn altijd tevreden over de catering van Bart. Of het nou gaat om hapjes of om compleet verzorgde diners. De kwaliteit is heel hoog. Wij delen bovendien een passie voor biologisch en streekgerechten”, zegt Langenberg, terwijl Gouma van het uitzicht op Deel Vier geniet. In de verte passeert een schip over het Meppelerdiep, verder is alles groen in de omgeving. “Een inspirerende locatie…”, zegt Gouma.

Hij levert zijn hapjes en buffetten aan een brede doelgroep. Van feestjes in een kleine kring tot openingen van bedrijven of winkels met 750 bezoekers. “Een mooi zelf ontwikkeld concept dat erg aanslaat is mijn ‘tafel van overvloed’. Dat is een tafel vol tapasgerechtjes, broden, tapenades en ander lekkers waarvan mensen zelf kunnen pakken. Van twintig tot honderden bezoekers. Ook uniek is de desserttapas, waarbij gasten drie desserts kiezen uit een aanbod van tien.”

Met zijn bedrijf verzorgt Gouma private dining, catering, kookworkshops, kooktheater en outdoor cooking. De mogelijkheid voor een workshop bestaat ook bij Deel Vier. “Ook kan ik hier barbecues op Green Egg verzorgen. Dat zijn barbecues van de beste kwaliteit waarmee je prachtige gerechten maakt. Dat vind ik sowieso het doel bij workshops. Ik vind het belangrijk dat we dan ook echt gaan koken en heerlijke gerechten bereiden.”

En daarvoor is Deel Vier een uitstekende locatie, laat een rondgang door de tuin nog eens zien. “Wat een uitzicht…als je hier nog niet tot rust komt…”, glimlacht Gouma, terwijl het gekwetter van vogels verder het enige geluid is. “Fluitekruid…”, onderwijst Langenberg de kok even later, wijzend op planten in de tuin, die rond de Finse kota staan. “Fantastisch he?”, zegt ze als ze deur van het onderkomen heeft geopend.

Veel families en vergadergezelschappen kunnen dat ondertussen beamen.

Kijk voor meer informatie op www.deelvier.nl of www.bartgoumaculinair.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice