6 mei 2024 Gebruikers online: 43
Agenda
Active creations

Belt denkt na over duurzaamheid

Geplaatst op: 18 mei 2017

Foto Hans Verburgh

Wethouder Bert Dedden van Steenwijkerland opende woensdag het duurzaamheidscafé in het dorpshuis ‘De Zandbelt’ in Belt-Schutsloot. Er kwamen 56 dorpelingen af op de uitnodiging om na te denken over duurzaamheid in het dorp.

Onder leiding van Harm van Dijk is in snel wisselende gespreksronden met smartphones en beamer geïnventariseerd wat voor dit dorp de kernpunten zijn om duurzaam het welzijn te bestendigen. Na de pauze is in groepen van acht doorgepraat om de plannen meer concreet te maken. Belt-Schutsloot is een kwetsbaar dorp qua omvang en ligging, infrastructuur. Na presentatie van het resultaat zal op 31 mei en 14 juni een vervolgsessie zijn voor de belangstellenden waarbij uiteindelijk een project wordt geselecteerd dat daadwerkelijk ter goedkeuring aan de gemeente wordt voorgelegd.

Gaat de gemeente akkoord, dan is er een pot van € 10.000 toegezegd om dit te gaan uitvoeren. De ronden leidden tot geanimeerde gesprekken en de deelnemers toonden een grote inzet. Een paar punten kwamen sterk naar voren en deze zullen zeker de aandacht houden: Passende (starters) woningbouw, voorzieningen, telecommunicatie als dekking mobiele netwerken en glasvezel, samenwerking, leefbaarheid en enkele anderen worden in de volgende fase verder uitgewerkt.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice