Active creations

Wel promotie, geen titel voor DESZ JO 17-1d

Geplaatst op: 21 mei 2017

Tekst en foto's Henk Kuik

In een wedstrijd tegen Ens/Kraggeburg JO17-1d verliest DESZ met 1-2 tegen de bewoners uit de polder en wordt geen kampioen in de 2e klasse. In een wedstrijd vol met emoties waarin een aantal gele kaarten worden getrokken en spelers voor 10 minuten het veld moeten ruimen heeft de leidsman alle moeite om het geheel in goede banen te leiden. Toch promoveren de mannen van de trainers Fred Hoen en Gert Bakker naar de 1e klasse van de KNVB.

Nadat de kruiddampen van het vuurwerk en de rookpotten waren opgetrokken ontspon zich een echte kampioenswedstrijd. Ens/ Kraggenburg had genoeg aan een gelijkspel en DESZ moest winnen om zich Kampioen te mogen noemen. In de 10e minuut van de wedstrijd leek DESZ een voorsprong te nemen, maar Matthijs de Wit’s schot spatte uiteen op de paal. DESZ had het beste van het spel maar kon niet doordrukken en zoals zo vaak kwam de tegenstander vervolgens op voorsprong. Een hoge bal werd over de te ver voor zijn doel staande Maikel Westhuis heen geschoten: 0-1

In de 37e minuut leek DESZ een strafschop te krijgen doordat een doorgebroken Matthijs de Wit ogenschijnlijk in het strafschopgebied werd neergelegd door een polderbewoner. De scheidsrechter besliste anders en gaf een vrije trap net buiten de 16 meter en stuurde de speler van Ens/Kraggenburg voor 10 minuten uit het veld.

Nadat er na de rust langdurig op de scheidsrechter gewacht moet worden, de spelers van beide teams staan reeds lang op het veld, belandt er in de 10e minuut een schot van DESZ op de lat.

Drie minuten later is het wel raak aan de kant van de aanstaande kampioenen. Een uitbraak over de linker kant en een daaropvolgend schot is te machtig voor de DESZ doelman: 0-2

In de 15e minuut lijkt het er op dat DESZ de achterstand zal verkleinen aangezien aanvoerder Krabbe vrij voor de keeper komt. Helaas voor al wat DESZ is mist hij deze kans.

De wedstrijd wordt vervolgens ontsierd door een slaande beweging van een speler van Ens/Kraggenburg naar een DESZ speler. In de 17e minuut mag deze speler 10 minuten afkoelen.

Aangezien de keeper aan DESZ- zijde 8 minuten later een doorgebroken speler van de tegenstander neerlegt, weliswaar buiten het strafschopgebied, mag ook hij tijdelijk de dugout opzoeken. Leon van Dijk neemt voor hem de honneurs waar gedurende die 10 minuten.

Twee minuten later mag ook een speler van Ens/Kraggenburg 10 minuten pauzeren vanwege opmerkingen aan het adres van de scheids.

In de 35e minuut, gedurende een flinke regenbui, slaagt DESZ er in de achterstand tot 1-2 terug te brengen door een doelpunt van Farbod Feizi.

Nadat vervolgens vanwege onweer de scheidsrechter de wedstrijd stil legt en daarna de wedstrijd wordt uitgespeeld en DESZ de bovenliggende partij is, komt er geen verandering in de stand en mag Ens/Kraggenburg zich kampioen noemen en speelt DESZ volgend seizoen in de 1e klasse van de KNVB aangezien de kampioen een aantal leeftijd-dispensatiespelers telt en aldus niet kan promoveren.