19 mei 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Werk in Uitvoering verkoopt zalm tijdens Zwartsluis onder Zeil

Geplaatst op: 22 mei 2017

Tijdens de aankomende editie van Zwartsluis onder zeil verkoopt Stichting Werk in Uitvoering heerlijke vers gerookte zalm. Het initiatief gaat uit van 2e en 3e wereldprojecten Zwartewaterland. De kraam staat op zaterdag naast het opstappunt van het pontje bij de Sluuspoort. Wie niet van gerookte zalm houdt, kan de stichting ook steunen met een gift voor de door hen gefaciliteerde toiletwagen.

Gerrit Bonsink, werkzaam bij Stichting Werk in Uitvoering vertelt: “Zaterdag vanaf een uur of tien worden de eerste zalmmoten warm uit de rookton gehaald. De mootjes worden aangeboden met of zonder broodje. Daarnaast verkopen we heerlijke vacuümverpakte zalmmoten om mee te nemen. Deze zalm is lekker op een toastje of bij de borrel.” Ook grotere bestellingen zijn mogelijk. Geïnteresseerden kunnen hun bestelling uiterlijk vrijdag 26 mei tot tien uur ’s ochtends doorgeven via gerrit@hebo-maritiemservice.nl of telefonisch via 06-13 12 96 46.

Naast de verkoop van gerookte zalm, probeert de stichting ook extra inkomsten te genereren met een door hen beschikbaar gestelde toiletwagen. Bezoekers van Zwartsluis onder zeil kunnen gebruikmaken van het toilet tegen een kleine vergoeding. Stiekem hopen de vrijwilligers van Stichting Werk in Uitvoering dat mensen zelf besluiten om meer geld in de giftenpot achterlaten.

Opbrengsten worden goed besteed
De opbrengsten van de acties tijdens Zwartsluis onder zeil zijn bestemd voor Stichting Werk in Uitvoering. Deze stichting heeft als doel om op kleine schaal hulp te verlenen aan mensen in nood, met name in het gebied rondom Bergovo in Oekraïne. Afgelopen oktober reisde een groep vrijwilligers namens de stichting af naar Oekraïne om hulp te verlenen aan twee gezinnen die in erbarmelijke omstandigheden leefden. De stichting realiseerde onder meer waterinstallaties, keukenfaciliteiten en sanitair. Dit soort hulp is in Oekraïne heel hard nodig. Met de opbrengsten van de zalmverkoop hoopt de stichting nog veel meer gezinnen te kunnen helpen.

Gift is aftrekbaar
Stichting Werk in Uitvoering heeft een ANBI-status waardoor giften aftrekbaar zijn voor de belasting. Dit geldt zowel voor bedrijven als particulieren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice