17 mei 2024 Gebruikers online: 13
Agenda
Active creations

Collecte Oranjefonds belangrijk voor Sluuspoort

Geplaatst op: 29 mei 2017

Opnieuw stropen ze de mouwen op en gaan op pad voor ‘hun’ Sluuspoort. Veel van de meer dan 100 vrijwilligers van Sluuspoort waren afgelopen week op pad voor de collecte van het Oranjefonds. “Het mooie van de Oranjefonds collecte is dat we zelf de helft van de opbrengst mogen houden”, vertelt Sluuspoort beheerder Eefje Bols. “De andere helft gaat naar andere culturele projecten in Overijssel. Kortom, de opbrengst blijft altijd dicht bij huis.”

Sluuspoort is dolblij met de kans die zij krijgen dankzij het Oranjefonds. De culturele instelling aan de Handelskade, waarin sinds kort ook de bibliotheek is gehuisvest, moet namelijk zoals dat zo mooi heet ‘de eigen broek ophouden’. Dat betekent soms letterlijk alle eindjes bij elkaar knopen en enorm creatief zijn om inkomsten te genereren.

Eefje Bols kan dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk deze collecte voor Sluuspoort is:  “In tegenstelling tot wat toch nog veel mensen denken, draaien we niet op gemeentelijke subsidies. Om al onze activiteiten te kunnen ontplooien zijn we afhankelijk van huuropbrengsten van delen van Sluuspoort zoals Schoonewelle en de bibliotheek, losse verhuur aan bedrijven of voor reünies en familiefeestjes, omzet uit het museumcafé, inbreng van de onmisbare sponsoren en de Club van 50 en natuurlijk de inzet van enorm veel vrijwilligers. Alle extra inkomsten zijn dan ook meer dan welkom.”

Sluuspoort dankt alle gulle gevers in Zwartsluis voor hun bijdrage aan de collecte. Heeft u de collectant gemist, op de balie staat deze week nog een collecte bus waar uw bijdrage van harte welkom is.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice