30 april 2024 Gebruikers online: 10
Agenda
Active creations

Gemeente gaat waarschuwingen uitdelen in het centrum

Geplaatst op: 30 mei 2017

Foutparkeerders krijgen vanaf 12 juni een waarschuwing als ze zich niet aan de regels in de blauwe zone houden. Dat is een eerste stap naar het uitschrijven van bekeuringen. Een boete voor foutparkeren is 99 euro.

In het winkelgebied van Zwartsluis is een blauwe zone actief. Dit gebied is ingericht als stop en shop gebied. Het gaat om de volgende wegen en/of weggedeelten: Molenstraat, Baanstraat, Buitenkwartier, Schoolstraat, Nieuwe weg, Stationsweg en de Kerkstraat. Parkeren mag alleen langs een blauwe lijn of in de parkeervakken en gebruik van een zichtbaar geplaatste parkeerschijf is verplicht.

In de blauwe zone geldt een max. parkeerduur van 2 uur op maandag t/m vrijdag van 9:00-18:00 uur. De blauwe zone is te herkennen aan het verkeersbord aan het begin en einde van het zone gebied en de blauwe streep bij de parkeervakken. In de blauwe zone is het gebruik van een parkeerschijf verplicht.

Buiten de parkeervakken en op stoepen en laad- en losplekken geldt een parkeerverbod. Dit geldt ook voor invalideparkeerplaatsen, te herkennen aan de tegel in de bestrating en zijn uitsluitend bestemd voor bestuurders met een invalidenparkeerkaart.

Gewenning en handhaving

Om iedereen hieraan te laten wennen wordt, voorafgaand aan start van daadwerkelijk bekeuren, actief gecommuniceerd en gewaarschuwd door zowel de gemeente als ondernemers. Parkeren zonder parkeerschijf en foutparkeren in en rondom de zone, levert de komende periode een waarschuwing op.

Nog geen parkeerschijf? Deze is voor een klein bedrag verkrijgbaar bij bijvoorbeeld een benzinestation.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice