3 mei 2024 Gebruikers online: 22
Agenda
Active creations

Riek van der Woude veertig jaar in gemeentedienst

Geplaatst op: 1 juni 2017

Foto's Henk Kuik

Riek van der Woude kwam veertig jaar geleden in dienst bij de gemeente Zwartsluis. Op die dag volgde hij zijn vader op die ook in dienst van de gemeente Zwartsluis was.

Onder genot van een kop koffie en een saucijzenbroodje in de kantine aan de Stroombeek vertelt Riek dat hij al de vijfde generatie is die deze werkzaamheden uitvoert: eerst op begraafplaats ’t Cingel, de Joodse begraafplaats aan de Baanstraat en later ook op de begraafplaats Barsbeek.

Op de plaats waar een foto van de jubilaris wordt gemaakt heeft hij zijn eerste ter aarde bestelling gehad, zo vertelt hij. Veertig jaar later zijn er dit ruim 1400 geweest. Regelt nu de begrafenisondernemer hoe het graf er uit gaat zien, in het verleden ging Riek bij de nabestaanden op bezoek om dit te bespreken. Nu zorgt hij er voor dat de begraafplaatsen goed onderhouden worden.

Tijdens de gezellige koffiepauze, waarbij ook zijn vrouw en voormalig chef Atze ten Klooster aanwezig waren, wordt met de nodige humor teruggekeken op de veertig jaar. Tijdens deze periode is het aantal werknemers van twaalf teruggebracht naar vier man, zo wordt duidelijk wanneer een vergeelde foto van de wand wordt gehaald. Op deze foto, gemaakt in 1980, staat een jeugdige Riek van der Woude en ook zijn huidige collega Albert Kisjes is hierop te zien.

Gedurende de veertig jaar heeft hij tien burgervaders ‘versleten’, zo vertelt hij lachend. Onder deze burgemeesters ook zijn broer Henk van der Woude. Wanneer er gevraagd wordt hoe lang hij nog werkzaam is de begraafplaatsen antwoord de jubilaris dat dit zeven jaar en drie maanden zullen zijn.

Later deze maand wordt hij op het gemeentehuis in Hasselt verwacht en hoopt hij zijn jubileum met al zijn collega’s van de plantsoenendienst van de gemeente Zwartewaterland te vieren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice