9 mei 2024 Gebruikers online: 85
Agenda
Active creations

Een lofzang op Zwartsluis

Geplaatst op: 7 juni 2017

Dat Zwartsluis onder Zeil de best denkbare promotie voor Zwartsluis is, blijkt uit onderstaand betoog van een Brabantse deelneemster. Ze heeft een ware lofzang op papier gezet.

“Wat had de organisatie het weer goed voor elkaar! Een zonovergoten evenement waar Zwartsluis trots op mag zijn. Een mooie ontvangst voor de ruim 60 ronde en platbodemschepen.  Ze kwamen vanuit het hele land, het hoge noorden maar ook vanuit het zuiden.

Vrijdag 26 mei een verwenochtend  voor de dames van de schepen. Om 7.30 uur hoorden we de luide stem van Thijs op de kade zeggen dat we om 8.00 uur klaar moesten staan. Samen met zijn dochter Getrude gingen we naar het museum waar we uitleg kregen over de geschiedenis van het museum en wat voor activiteiten er gedaan worden. Ook de schoonheidssalon was van de partij met informatie en een leuke aanbieding.  Door naar de watersportzaak, waar we met een kort touwtje de paalsteek leerden. Nog niet zo makkelijk voor vele dames.

Maar het bijzondere was dat we even later aan een lange lijn door Zwartsluis liepen. Het leek op een vrijgezellenfeest, de hilariteit was groot. Op naar het hotel voor koffie en een rondleiding. Erg mooi en het directe contact met het water is hiervan uniek.  Door naar Next Step, Mille fleurs en kapsalon Janine waar we allemaal met een gekleurde lok naar buiten gingen. Door naar de Mitra waar we van het sluuswater hebben geproefd. Het Notenhuijs, Prima, Dio, Samsam elke keer weer een hartelijk ontvangst.

Verrassend was dat een eigenaar vertelde dat Zwartsluis geen stad of dorp is maar een Fortresse. Bakker Roy stond klaar met krentenwegge en vertelde zijn familieverhaal. Hoe je als bakkersfamilie elkaar helpt,  ook buiten de grenzen (zijn broer in Noorwegen) geweldig! Na het proeven van kibbeling bij het Vispaviljoen hebben we onze verwenochtend  afgesloten door een serenade te brengen samen met een shantykoor aan de bezoekers van Zwartsluis en uiteraard aan onze mannen. De oldtimers, de shantykoren, de troubadour, de braderie, het punterzeilen en het admiraalzeilen getuigen van een geweldig organisatietalent.

De zondagochtend een indrukwekkende dienst aan de kade, met zang, muziek en koffie als afsluiting waarbij je de saamhorigheid te voelen was.

Wij, schippers willen alle mensen van de organisatie en ondernemers heel hartelijk bedanken. Roel, Hans, Thijs, de mensen van het Botterhuis en vele waar we de naam niet van kennen maar die we wel hebben zien werken, sjouwen elke dag weer, om de gasten en bezoekers van Zwartsluis het naar de zin te maken.

Heel veel dank hiervoor en tot over 2 jaar.”

Wilma van Dijk, “De Bever” uit Ravenstein, Noord Brabant.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice