18 mei 2024 Gebruikers online: 29
Agenda
Active creations

VVD kraakt financiële constructie Marktplan

Geplaatst op: 21 juni 2017

VVD Zwartewaterland heeft met verbazing gereageerd op het voorstel van College van Burgemeester en Wethouders voor het nieuwe marktplan in het centrum van Zwartsluis. Dat melden de liberalen in een persbericht. Fractievoorzitter John Smits: ‘’De wethouder moet ophouden met het graaien in verschillende budgeten en een helder financieel beleid voeren’’.

Een half jaar geleden stelde VVD Zwartewaterland al voor om de financiële dekking te halen uit de algemene reserve, om zo niet afhankelijk te zijn van de verkoop van de Molenstraat 3. De opbrengst van de Molenstraat 3 zou dan terugvloeien in de algemene reserve. “Een half jaar later komt het College met een greep uit de budgetten voor wegenonderhoud en uit de centrumplannen Genemuiden en Hasselt om het marktplan alsnog mogelijk te maken”, vindt Smits.

De VVD komt daarom donderdagavond opnieuw met een amendement om het Marktplan Zwartsluis te kunnen realiseren op een heldere en zorgvuldige manier. Zo stellen de liberalen voor om de realisatie uit de algemene reserve te dekken en de opbrengst van de Molenstraat 3 in de algemene reserve te laten terugvloeien. Smits: ‘’De voortgang van het centrum van Zwartsluis moet immers niet afhankelijk zijn van de verkoop van een woning.’’

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice