3 mei 2024 Gebruikers online: 48
Agenda
Active creations

Historische Vereniging zoekt mensen achter de geraniums

Geplaatst op: 30 juni 2017

Gepensioneerde babyboomers overspoelen de vrijwilligersmarkt…niet. Het zou mooi zijn als dat wel zo zou zijn. Ook de Historische Vereniging Zwartsluis is op zoek naar mensen (verenigingsleden) voor het bestuur. Maar het is moeilijk. Over het algemeen wordt er terughoudend of afwijzend gereageerd over het toetreden tot het bestuur; men wil zich veelal niet vastleggen voor een aantal jaren. 

Historische Vereniging Zwartsluis heeft daarom besloten, om meer met werkgroepen te gaan werken, die uiteraard contact hebben met het bestuur. Daarmee is de tijdsindeling voor de vrijwilliger veel flexibeler. Veel verenigingen werken al op deze manier, met positieve resultaten. Er is ruimte bij de Historische Vereniging Zwartsluis voor mensen die hun vrije tijd, na pensionering, zinvol willen invullen. Ook is er ruimte voor eigen initiatief. En je hoeft natuurlijk geen lid te zijn van de Historische Vereniging om je aan te sluiten bij één van de werkgroepen.

De nieuwe en/of bestaande werkgroepen, waar we mensen voor zoeken zijn momenteel:

– Werkgroep Sluziger Kroniek, ons verenigingsblad. We zoeken interviewers om (oud)-Sluzigers – denk ook aan oude bedrijven – te interviewen en mensen die historisch onderzoek willen doen. Ook willen we graag de redactie uitbreiden.
– Werkgroep Scheepvaart. Inventariseren van in Zwartsluis gebouwde schepen. Onderzoek naar de Sluziger schepen en scheepswerven van weleer.
– Werkgroep Exposities. Maak werk van je, misschien wel verborgen, creativiteit.
– Werkgroep Genealogie. Op dit moment zijn er mensen particulier met deze hobby bezig maar we willen graag dat men gaat samenwerken in een werkgroep.
– Werkgroep Foto-, film- en documentenarchief. Dit betreft met name het inventariseren/digitaliseren van de oude films over Zwartsluis.
– Werkgroep Website. Onderhoud, actualiseren.
– Werkgroep HCO. Uit het archief van het Historisch Centrum Overijssel te Zwolle kan veel informatie worden gehaald over de historie Zwartsluis, en ter plaatse worden gescand/gedigitaliseerd.
– Werkgroep inventariseren/indexeren begraafplaatsen in Zwartsluis.

Wij richten ons op gepensioneerden. Maar ook jongeren, die bijv. voor hun opleiding, wat zien in het inrichten van exposities, kunnen natuurlijk reageren. Misschien kun je bij de Historische Vereniging Zwartsluis wel een leuk studieproject doen.

Interesse? Voor informatie kun je terecht bij Martin Schuite (3866228) of Thijs Oosterhof (3868244).
Of mail ons: info@historiezwartsluis.nl.

Bestuur Historische Vereniging Zwartsluis

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice