6 december 2023 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Gondelvaart glijdt door Belt-Schutsloot

Geplaatst op: 11 augustus 2017

Tekst en foto: Teunie Rijfkogel. Film: Pieter Polman

Maandenlang hebben de gondelgroepen keihard gewerkt, maar nu is het dan eindelijk zo ver: de Gondelvaart 2017 is begonnen. Elf schitterende gondels glijden voorbij aan het oog van duizenden bezoekers. Een explosie van creativiteit, kleur en theater laat maar weer eens zien waar een klein dorp groot in kan zijn. 

Om 20.00 vertrekt de Gondelvaart vanaf het startpunt nabij de kerk, door de Schutsloot richting de brug aan de Noorderweg. Op dit punt zullen de lichten ontstoken worden, waarna de gondels zich richting de Belterwijde zullen begeven. Er zijn allegorische gondels, gondels met bloemen en jeugdgondels. Deze diversiteit maakt het misschien wel extra leuk voor de toeschouwers. Neem nu de allegorische gondel 24/7 die de complexiteit van een raderwerk uitbeeldt of de ‘Storm van de Beulake’ die een oude legende doet voortleven. Het maakt niet uit in welke categorie men bouwt: alle gondelgroepen hebben er weer een waar kunstwerk van gemaakt.

Pieter Polman maakte een video van de Gondelvaart:

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Aquaservice