29 april 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

Fietstocht bij slecht weer een week later

Geplaatst op: 6 september 2017

Café de Sluus en de Dompelder uit Belt-Schutsloot organiseren vrijdag voor de tweede keer een Radler fietstocht. “Mocht het vrijdag pijpenstelen regenen, dan wordt de tocht een week uitgesteld”, zegt Thijs Postma van De Sluus, die al een mooi aantal deelnemers heeft genoteerd.

Postma en Helmuth van de Belt van De Dompelder organiseerden vorig jaar voor het eerst een fietstocht in de omgeving van Zwartsluis en Belt-Schutsloot. Enkele tientallen fietsers trokken toen door de Kop van Overijssel en dronken bij beide kroegen en het pontje bij Jonen een Radler. “Dit keer gaat de tocht onder meer langs Beukers en Hasselt”, vertelt Postma, die de route van veertig kilometer zelf heeft uitgezet. “En daarbij kwam ik net als vorig jaar op plekken waar ik nog nooit was geweest.”

In vergelijking met vorig jaar kunnen fietsers eerder vertrekken. Het vertrektijdstip is van 17.00 naar 15.00 uur vervroegd, zodat de tocht aantrekkelijker is voor gezinnen en mensen die thuis willen eten. Volgens Postma is de route in dik twee uur af te leggen.

Met de fietstocht sluit De Sluus het zomerseizoen min of meer af. De koers richting het najaar is gezet. “En daarin hebben we op 20 oktober weer de Bokkentocht. Opnieuw doen acht horecabedrijven mee”, vertelt Postma, die de afgelopen editie tweehonderd bierdrinkers mocht verwelkomen. Ook de speciaal biermarathon in december komt terug op de agenda, dit keer met 48 deelnemers. De Sluus organiseert ook nog het Speklappenfestival en een weekeinde lang staat het SLEM FM team in de zaak.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice