6 mei 2024 Gebruikers online: 36
Agenda
Active creations

Gesprek over nieuwe website mondt uit in bedrijf met 75 medewerkers

Geplaatst op: 13 oktober 2017

Ze hadden een gesprek over een nieuwe website, waren kort daarna compagnons en anderhalf jaar later hebben ze 75 medewerkers in dienst. Dat is het opmerkelijke verhaal van Ron Langenbach uit Zwartsluis en Henry Zomerdijk uit Steenwijk. Met HZ Schoonmaakonderhoud reinigen ze ook steeds meer panden in Zwartewaterland.

Zomerdijk kreeg het schoonmaken met de paplepel ingegoten. Zijn vader en moeder runden ook veertig jaar een bedrijf in de branche. “In 1992 kwam ik bij hen in loondienst en leerde ik het vak. Later ben ik voor mezelf begonnen en in 2007 heb ik me toegelegd op specialistische reiniging, zoals glasonderhoud, gevelreiniging en industriële reiniging. Dat doe ik voor opdrachtgevers uit het hele land.”

In 2016 wilde Zomerdijk een nieuwe website en daarvoor klopte hij aan bij Langenbach, die een ontwerpstudio heeft en daarvoor ook jarenlang in de schoonmaakbranche actief was. “We begonnen met een website en drie afspraken later was ik compagnon”, lacht Langenbach. Zomerdijk vertelde dat hij steeds meer verzoeken voor regulier schoonmaakwerk kreeg. Toevallig het specialisme van Langenbach. Een en één was al snel twee. “Verbreding is sowieso een trend in deze wereld: de traditionele schoonmaker krijgt steeds meer de rol van conciërge, die bijvoorbeeld ook het koffiezetapparaat levert en onderhoudt, kleine reparaties uitvoert en de sanitaire producten levert.”

De eerste periode richtte het duo zich vooral op het neerzetten van de organisatie en het bekendmaken van de naam. Dat is ondertussen prima gelukt, de busjes van HZ Schoonmaakonderhoud rijden steeds vaker rond in de regio. “We leggen ons toe op dienstverlening aan bedrijven en organisaties en niet op de particuliere markt. Betaalbare kwaliteit staat voorop. De trend was dat schoonmakers in steeds minder uren meer moeten doen, maar wij pakken dat anders aan. Onze medewerkers krijgen de tijd om kwaliteit te leveren. En zelf nemen we onder aan de streep genoegen met minder, zodat we ook een goede prijs kunnen afgeven.”

En die filosofie slaat aan bij het regionale bedrijfsleven. In alle kernen van Zwartewaterland is HZ nu ook met regulier schoonmaakwerk bezig. “Wij hebben nu 75 medewerkers in loondienst. Deels omdat we het bedrijf van de ouders van Henry overnamen. Maar dit hadden we natuurlijk nooit kunnen bedenken toen we over een nieuwe website in gesprek raakten”, lacht Langenbach. Het opdrachtenpakket is zelfs zo gegroeid dat het een uitdaging is om voldoende medewerkers te vinden. Dat is ook niet de enige uitdaging. “Schoonmaakwerk gaat verder dan een doekje over een tafel halen. Er komt ontzettend veel kijken bij het leveren van de kwaliteit die wij voorstaan. Geen dag is ook hetzelfde”, zegt Zomerdijk.

Reden voor het succes is het bundelen van de specialismen, denkt het duo. “Klanten kunnen nu voor alle vormen van reiniging bij ons terecht en daarnaast bieden we steeds meer diensten aan. In plaats van dat opdrachtgevers daarvoor vijf bedrijven in de hand nemen, kunnen ze nu bij één contactpersoon terecht. Bovendien zijn we goed bereikbaar. Natuurlijk gaan bij ons ook dingen fout, maar dan lossen we die snel op. Bedrijven waarderen dat.”

Meer informatie op de website http://www.hzreiniging.nlof per e-mail naar info@hzschoonmaakonderhoud.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice