19 mei 2024 Gebruikers online: 24
Agenda
Active creations

Bokkentocht heeft geen last van het weer

Geplaatst op: 20 oktober 2017

Slagregens en onaangename temperatuur. Er zijn evenementen voor minder mislukt, maar de Bokkentocht van vrijdagavond had geen last van het weer. Misschien paste het juist wel bij de bokbiertjes die de Sluziger horeca presenteerde. “Ik heb nog niemand over het weer gehoord”, zegt organisator Thijs Postma.

Hij drinkt rond 20.30 uur met mede-organisatoren Emiel Visscher, Karst Kisjes, Dave Veldman en Sander Frank een biertje bij Hotel Zwartewater. Ze schatten het aantal deelnemers op een kleine driehonderd. Wellicht heeft de regen de opkomst een beetje gedrukt, maar er heerst tevredenheid. Uit een wijde regio zijn de bierdrinkers naar Zwartsluis gekomen. “Die cirkel wordt volgens mij elke keer weer iets groter”, zegt Postma, terwijl Kisjes weet dat er deelnemers uit onder meer Hoogeveen en Zwolle zijn gekomen.

En die moeten een goede indruk van de Sluziger horeca hebben gekregen. Elke accommodatie heeft zijn charme. ’t Kraantje vanwege de boottocht en het sfeervolle hapje, De Blizzard vanwege de atmosfeer, De Albatros vanwege de prima uitleg van het biertje en De Sluus vanwege de gezelligheid. Bij de Vollenhoofsche Poort is Kisjes ondertussen ook weer gearriveerd. Hij vertelt over de grote plannen bij de horecazaak, die binnenkort een flinke metamorfose krijgt.

Ook het Notenhuys doet weer mee aan de Bokkentocht. Een stevige Achterhoekse rockband zorgt voor een extra dimensie aan het evenement. Mocht dat nog verder willen groeien, dan zou meer muziek een goede optie zijn. Alles tussen Jovink en Creedence Clearwater Revival komt voorbij op deze locatie. Veel mensen sluiten de avond af bij De Sluus (met voor het eerst ook een buitentap) of bij De Blizzard.

Het volgende gezamenlijke evenement van de horeca staat ook alweer op de agenda. Ergens eind januari of begin februari is er weer Zwartsluis Culinair.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice