27 april 2024 Gebruikers online: 47
Agenda
Active creations

Kolksluuszangers presenteren speciaal Schanslied

Geplaatst op: 25 oktober 2017

Tekst Roel Huls, foto's Jan van Kleef

Het schipperskoor De Kolksluuszangers verzorgden dinsdagavond een vrolijk en enthousiast optreden in woonzorgcentrum De Schans. Aanvankelijk zou dit in de jubileumweek plaatsvinden. Door omstandigheden kon dit niet doorgaan. Aan het optreden was een surprise verbonden.

Deze werd voor de pauze door Geert Hagenouw uitgepakt. Het was een nieuw Schanslied ‘De Nieuwe Schans’ ter ere van het vijftig jarig jubileum van Het woonzorgcentrum. Het koorlid en secretaris van stichting De Nieuwe Schans Jan Kootstra heeft de tekst met een refrein geschreven. Het wordt gezongen op de melodie van de bekende meezinger ‘Mooi Volendam’. Een warm applaus van de volle recreatiezaal volgde na de presentatie. Na de pauze werd het nog een keer gezongen.

Niet alleen Het Schanslied zorgde voor een gezellige en sfeervolle avond. De Kolksluuszangers hadden een gevarieerd programma met bekende zeemansliederen, waarvan iedereen genoot en mee kon doen. Dit alles onder leiding van dirigent Marines Schoonewelle met muzikale ondersteuning van twee accordeonisten en een drummer. Rond negen uur werd de avond met een dankwoord aan publiek en koor, ook voor het mooie Schanslied, door voorzitter Barend Vinke afgesloten.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice