4 mei 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Tien meter roofvis op een zaterdagochtend

Geplaatst op: 4 november 2017

Tekst en foto's Henk Kuik

Zaterdagmorgen organiseerde Hengelsportvereniging Zwartewaterland voor haar leden een Streetfishing wedstrijd op roofvis. Gedurende 4 uur met een korte onderbreking moest er zoveel mogelijk roofvis zoals snoek, snoekbaars e.d. gevangen worden. Bovenmaatse vis moest gemeten worden en op de smartphone worden vastgelegd en voor ondermaatse vis gold een eenheidsmaat. En de gevangen vis moest teruggeven worden aan het viswater.

Helaas meldden zich slechts zes vissers aan de haven van Zwartsluis. Zij troffen het bijzonder omdat er veel vis gevangen werd, maar liefst 401. De viswedstrijd werd slechts onderbroken door een heerlijke kop erwtensoep en een controle van de vispapieren door de politie. Nadat deze in orde bevonden werd ging het vissen voort.

Na het beƫindigen van de bijzonder gezellige wedstrijd bleek dat de benjamin van de vissers, de 12 jarige Bram Rumpf de grootse had gevangen met een lengte van 32 cm. Na de prijsuitreiking haastte de sportieve jongeling zich naar de ijsbaan in Dronten om daar nog een marathonwedstrijd te schaatsen.

De winnaar werd zijn oudere broer Eric, die liefst 10 meter vis ving en daarmee zijn vader Harjan naar de tweede plaats verwees. Vader moest genoegen nemen met 6,38 meter vis. Derde werd Daan Pit met 5.41 m en op de vierde plaats de winnaar van de grootte vis met 2.91 meter. Vijfde werd Sluziger Jan Gerrit van Veen. Hij viste 2.49 m bij elkaar en 6e werd Theo Rijfkogel met nog steeds 2.36 meter.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice