6 mei 2024 Gebruikers online: 52
Agenda
Active creations

Voetreflex Nathalie heeft eerste jaar achter de rug

Geplaatst op: 14 december 2017

Nathalie Beens-Hoen heeft bijna het eerste jaar Voetreflex Nathalie achter de rug. Ze is enthousiast over die eerste periode van haar praktijk aan de Kerkstraat. “In het begin is het best spannend of behandelingen resultaat opleveren. Daarom is het heel fijn om te zien dat mensen bijna altijd baat hebben bij voetreflexologie.”

Met de eigen praktijk gaf Nathalie een draai aan de toekomst. Ze werkte eerst als arbeidsconsulent, waarbij ze mensen die uit het arbeidsproces raakten weer naar een baan begeleidde. “Voor die functie was ik achteraf gezien niet zo geschikt, waardoor ik vastliep. In die periode deed ik zelf ervaring op met voetreflexologie en kwam ik weer beter in mijn vel te zitten”, vertelt Nathalie.

Ze besloot uiteindelijk een opleiding te volgen bij de Bond van Europese Reflexologen (BER). Als geregistreerd lid wordt ze erkend door zorgverzekeraars. “Onderdeel van de pittige opleiding was dat ik twintig mensen vier keer moest behandelen. Na de opleidingen bleven een aantal daarvan terugkomen. ‘Dan kan ik ook wel een praktijk beginnen’, dacht ik”, kijkt Nathalie terug. Omdat er relatief weinig voetreflexologen in deze regio zijn, lagen er ook kansen.

Ondertussen komen klanten uit een wijde regio rondom Zwartsluis naar de Kerkstraat. Ze ontdekken de uitwerking die voetreflexologie kan hebben. “Belangrijkste doel is het herstellen van de balans tussen geest en lichaam. Dat gebeurt door het aanraken van de 76 reflexpunten in de voeten die in verbinding staan met de organen en lichaamsdelen. Door het aanraken van die punten, wordt de doorstroming weer op gang gebracht, waardoor de lichaamsdelen beter werken. Mensen ervaren daardoor meer energie en blijheid.”

Voetreflexologie heeft bijvoorbeeld een gunstig effect op mensen die kampen met hoofdpijn, migraine, stress, overspannenheid en andere lichamelijke klachten. “Het gaat vooral om klachten die niet direct met medicatie zijn op te lossen. Voetreflexologen kijken in feite naar het hele lichaam om de oorzaak te ontdekken. Een behandeling werkt helend en ontspannend: de doorbloeding verbetert en gifstoffen worden afgevoerd. Mensen voelen zich vaak na de eerste behandeling al anders”, vertelt Nathalie, die doorgaans uitgaat van vier behandelingen in zes weken.

Ze heeft mooie resultaten meegemaakt in het eerste jaar. “Het is heel fijn om te ervaren dat behandelingen daadwerkelijk effect hebben. Voeten maken veel duidelijk over de rest van het lichaam. Het gebeurt bijvoorbeeld soms dat ik over iemand nekklachten begin, zonder dat die daar zelf over heeft gesproken. Dat soort klachten zijn vaak symptomen van stress of spanningen, waarvan mensen zich tijdens de behandeling ook bewust raken.”

Nathalie geeft de behandelingen in de keuken van haar woning aan de Kerkstraat. De ambitie voor een eigen praktijkruimte heeft ze voorlopig niet. “Het gaat niet om de ruimte, maar om de behandelingen. Ik denk dat dit ook wel heel laagdrempelig is, waardoor mensen makkelijker aankloppen. Die reacties krijg ik nu in ieder geval regelmatig. Ik hoop het komende jaar de klantenkring verder uit te breiden. Dit is precies wat ik wil. Elke keer heb ik weer zin in een behandeling.”

Kijk op www.nathaliehoen.nl voor meer informatie. Op www.zorgwijzer.nl is te zien of behandeling in aanmerking komt voor een vergoeding via de zorgverzekering.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice