5 mei 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Mogelijk minder licht rond de Schutsluis

Geplaatst op: 29 december 2017

Rijkswaterstaat gaat kijken of er minder verlichting mogelijk is in de nieuwe Schutsluit. Dat bleek donderdag tijdens de jaarvergadering van de regionale afdeling van Schuttevaer. Omwonenden vinden het vele licht hinderlijk.

Tijdens de vergadering stonden drie grote infrastructurele projecten centraal, waaronder de Meppelerdiepsluis bij Zwartsluis. In Hotel Zwartewater wees afdelingvoorzitter Wolbert Meijer op de investeringen in de vaarroute IJsselmeer-Meppel. Hij wees op het belang van een goede bereikbaarheid van Meppel op de langere termijn. ‘Vergeet het uitdiepen hierbij niet’.

Het geschikt maken staat in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruime en Transport (MIRT) opgenomen in 2023. Dit zou naar voren gehaald kunnen worden. Verder zei de voorzitter, dat wij het tij mee hebben. De economie groeit. De verwachtingen voor het goederenvervoer in 2018 zijn gunstig, ook voor de binnenvaart. Het nieuwe kabinet stelt dat ‘de binnenvaart een bijdrage kan leveren aan het beperken van het toenemend vervoer over de weg’, aldus Meijer, die naast afdelingsvoorzitter ook wethouder van de gemeente Heerde is.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice