3 mei 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

Jan Westrik vertelt zijn verhaal in De Schans

Geplaatst op: 24 januari 2018

Imkers zijn mensen die het houden van bijen zien als een vak en het veelal als hobby beleven. Jan Westrik uit Zwartsluis is zo’n imker. Hij komt donderdagmorgen 25 januari naar De Schans om over zijn bevlogen hobby te vertellen.

Door het houden van bijen levert de imker met zijn bijen een belangrijke bijdrage aan natuur behoud door bestuiving waardoor zaad en besvorming ontstaat, wat flora fauna ten goede komt of zich kan handhaven. Het is daarom nodig permanent bijen in de natuurgebieden te plaatsen. Ze zijn er daar door de eeuwen heen ook altijd geweest. Door goed beheer van bijenvolken en het in stand houden en verbeteren van biotopen willen de imkers de honingbijen en ook andere insecten de mogelijkheid bieden om goed te floreren.
Bijen dragen tevens in hoge mate bij aan ons voedsel (80 procent van ons voedsel hebben bijen aan meegewerkt) door bestuiving van planten, gewassen en bij de groente- en fruitteelt. Zo speelt de bij een rol, en levert ze een bijdrage aan natuur behoud en land- tuinbouweconomie.

Het wordt een boeiende lezing, waarbij ook enkele filmpjes worden vertoond. De bewoners van De Schans en aanleunwoningen en senioren uit Zwartsluis zijn van harte welkom. Maar ook andere geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd. Aanvang 10.30 uur.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice