21 mei 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Stichting Herdenking Joods Leven Zwartwaterland houdt lezing in De Poort

Geplaatst op: 16 februari 2018

De stichting Herdenking Joods Leven Zwartewaterland organiseerde vanavond een lezing verzorgd door Gert-Jan Westhoff uit Genemuiden, in dagelijks leven onderwijzer in Staphorst.  De opkomst op deze avond was boven verwachting, een kleine 100 mensen waren aanwezig. De voorzitter dhr. Vinke was dan ook blij verrast hiermee.

Ook werd de nieuwe website van de stichting hierbij gepresenteerd: www.joodszwartewaterland.nl gemaakt door Annelies Schoonewelle, die een korte uitleg gaf over de website.

Aan de hand van foto’s en documenten en korte video’s werd door Genemuidenaar Westhoff een beeld geschetst van het dagelijks leven in de kampen Conrad, het Wiede Gat en Beugelen, alle gelegen op het grondgebied van de huidige gemeente Staphorst. Ook werdt het verhaal van drie Joodse mannen uit Zwartsluis verteld.

De avond werdt  tussendoor opgeluisterd door Joodse muziek en zang van klezmerband “Kletsmoar” uit Hasselt.

Foto’s:  Jan van Kleef.

 

Gepubliceerd door beheer
Aquaservice