5 mei 2024 Gebruikers online: 27
Agenda
Active creations

Bouwrijp maken Agnietenterrein van start

Geplaatst op: 9 maart 2018

Foto's Jan van Kleef en Gerrit Koers

Het startsein voor het bouwrijp maken van het oude Agnietenterrein is vanmorgen gegeven. Wethouder Arie Speksnijder en gedeputeerde Monique van Haaf knipten een lintje door waarmee het bouwrijp maken officieel van start is.

Op de locatie komen appartementen en vrijstaande, twee-onder-een-kap en rijwoningen. Het plan daarvoor kwam tot stand samen met een werkgroep van Fortresse. “We hebben op een prima manier kunnen samenwerken”, zegt Fortresse-voorzitter Jan de Graaf.

De nieuwe bebouwing op het terrein krijgt een link naar de architectuur van de Delftse school. “Dat verwijst naar de voormalige mulo”, volgens Speksnijder. Op de het terrein komen gasloze woningen. Speksnijder meldde dat de gemeente met een financiële stimulans voor het duurzaam bouwen komt.

Volgens hem is het een ‘prachtige plek met ruimte om een eigen bootje aan te leggen’. “Vandaag is dan de feestelijke oplevering, samen met de provincie. Want die heeft maar liefst 2 miljoen hiervoor  vrijgegeven.”

Over de Arembergerstraat komt een brug, vertelt Speksnijder. Die werkzaamheden worden dit jaar opgestart. De vervanging van de riolering in de Arembergerstraat wordt gecombineerd met het bouwrijp maken van het terrein.

Gedeputeerde Van Haaf stelt dat woningen met water passen in de gemeente. “Er is goed over nagedacht. En dat het dan wat langer heeft geduurd: ach, wat maakt het uit.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice