30 april 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

‘Oversteek bij Coop niet veilig’

Geplaatst op: 12 april 2018

Er zijn onveilige situaties bij de oversteek van fietsers op de provinciale weg achter de Coop. Dat stelt Nathalie van Loon in een brief aan de gemeenteraad. Ze hoopt dat het onderwerp op de agenda komt. “Het zou mooi zijn als de verkeerssituatie bij de Coop wordt geanalyseerd en een veiligere oversteek voor fietsers wordt gerealiseerd.”

Volgens Van Loon zijn er geen goede voorzieningen voor fietsers om de weg veilig over te kunnen steken. “De eilandjes in de weg zijn enkel bedoeld voor voetgangers. Bovendien wordt het voetgangerspad aan de zijde van de winkel De Groentemannen eigenlijk altijd afgesloten door de bus van deze winkel, waardoor je er niet goed langs kunt.”

De briefschrijfster richt haar ogen met name op basisschoolkinderen. “De kinderen moeten de weg eigenlijk daarom middendoor oversteken. Verkeer rijdt hier vaak snel, komt van beide kanten en het zicht is ook niet altijd goed. Hierdoor ontstaan onveilige situaties.”

Van Loon heeft daarom een brief gestuurd naar de gemeenteraad. Die kan daar vanavond drie dingen mee doen: op de agenda voor de volgende vergadering zetten, een korte vraag aan de wethouder hierover stellen of niets.

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Aquaservice