30 april 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Drie partijen op weg naar coalitieakkoord

Geplaatst op: 9 mei 2018

ChristenUnie, SGP en BGZ maken flinke stappen richting een coalitieakkoord. De afgelopen week is een conceptvisie geformuleerd voor Zwartewaterland 2022. Vanuit deze conceptvisie is een aantal hoofdlijnen vastgesteld met concrete ambities. Samenwerken met inwoners is er daar één van. Daarnaast spelen een veilige leefomgeving, de centra en kernen, middenstand en bedrijfsleven en de gemeentelijke organisatie en financiën een belangrijke rol. Voordat een coalitieakkoord aan de gemeenteraad wordt aangeboden, raadplegen de onderhandelaars eerst de overige raadsfracties in Zwartewaterland.

De afgelopen week hebben de onderhandelaars van ChristenUnie, SGP en BGZ een gezamenlijke conceptvisie geformuleerd voor Zwartewaterland in 2022. Formateur Tamme Spoelstra: “Inwoners zijn het sociale kapitaal van onze samenleving. Nu ook het Sociale Domein verandert vanuit de leefwereld van de zorgbehoefte moeten we hier extra op inzoomen. Daarnaast zijn we het er over eens dat mens, wereld en economie op een duurzame manier met elkaar verbonden moeten worden.” Vanuit deze conceptvisie is een aantal hoofdlijnen vastgesteld met concrete ambities.

De concrete ambities gaan onder andere over de samenwerking met de inwoners, armoede en schulden, arbeidsparticipatie en re-integratie, preventieve gezondheid en sport, woningbouw, verkeersveiligheid, recreëren, duurzaamheid en het meer betrekken van inwoners bij diverse onderwerpen. “Deze week voeren we nog een aantal gesprekken. Daarin verkennen we ook de wensen en mogelijkheden voor de verdeling van de portefeuilles over de drie coalitiepartners.”

Tamme Spoelstra is tevreden over de voortgang. “De gesprekken zijn inhoudelijk goed en verlopen in prettige sfeer. Alle partijen hebben de intentie om er samen uit te komen. We moeten de komende weken nog flink doorwerken, maar ik heb goede hoop dat we nog deze maand een akkoord aan de gemeenteraad kunnen voorleggen.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice